Радиоводещият Боби Цанков бе застрелян в центъра на София.

Още двама мъже са ранени при стрелба в близост до заведението KFC на булевард "Александър Стамболийски".

Боби Цанков е застрелян в безистен на №30, до който има оптика, офис на "Доверие" и СиБанк.

Радиоводещият е бил убит, отивайки при адвоката си, съобщиха източници на МВР.

По него е стреляно с 9-милиметрови пистолети, като на местопрестъплението са открити 15 гилзи, съобщи междувременно - след 4-часово заседание при главния прокурор, градският прокурор Кокинов.
(Още от брифинга на Кокинов)

Кантората на защитника на Цанков се намира на бул. "Ал. Стамболийски" - на ъгъла с ул. „Цар Самуил".

Защитник на Цанков по делата е бил адвокат от кантората на известния адвокат Лъчезар Таков.
Той е адвокат на Златко-Баретата и на един от Маргините.

Тялото на Боби Цанков бе вдигнато от местопрестъплението чак към 17.30 след като убийството му е станало в 12.30.
През цялото време разследващите бяха на мястото, като към 17 часа от Гражданска защита монтираха е генератор за допълнително осветление, за да се съберат всички улики.

На местопрестъплението пристигнаха и два паяка, които са вдигнали два джипа, паркирани там. Единият е собственост на Боби Цанков.

Стрелците са били двама и са избягали пеша по посока на църквата "Света Неделя".
Стрелбата е била целенасочена по жертвите.

По същото време и на метри от стрелбата - в Министерството на здравеопазването - премиерът Бойко Борисов даваше пресконференция.

В МВР казаха, че все още не разполагат с информация дали двамата ранени имат криминални досиета. Те са откарани във ВМА с огнестрелни рани.

При операция на МВР в София са арестувани братята Маргини и Сако, антимафиоти и части на СДВР претърсват офиси в сградата на "Бул Инс", в района на Царско село на Околовръстен път и на Беловодски път в Бояна, където е къщата на Малкия Маргин
                           Още...

Предполага се, че двамата са били охранителите на Боби Цанков. По друга информация става въпрос за случайно намиращи се там хора.

Единият от ранените е с две огнестрелни рани.
Вторият прострелян е с нараняване в лявата тазобедрена става като куршумът се е спрял непосредствено до кожата откъм гърба. Има засегнати два прешлена в лумбалната област.
И двамата са стабилизирани и са в съзнание.

Припомняме, в средата на ноември ГДБОП разследва заплаха за живота на журналиста Боби Цанков.
Радиоводещият сам беше подал сигнал, че наркобосът Сако го е заплашвал, след което соченият за наследник на наркобизнеса на Таки беше арестуван.
Сако е племенник на Кирил Киров-Японеца, който преди години бе сочен за един от нарколидерите в София.

Наркобосът отправял заплахиза убийство срещу Боби Цанков, като преди това го е преследвал с колата си в отсечката между Южния парк и хотел "Хемус".

Сако е издал бандата на "Наглите", според вестник "Уикенд".

За Сако, който е близък с криещия се в Южна Африка Христофорос Аманатидис - Таки, се предполага, че държи пазара с кокаин както в крайните квартали на София, така и в центъра.
Преди години е гравитирал около хора на ВИС и по специално Мето Илиенски.

В края на ноември миналата година Стефан Бонев - Сако беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 1000 лв.

Боби Цанков периодично присъства в медиите през последното десетилетие.

През юни 2004-а скандалният водещ оцеля след атентат срещу него. Бомбата избухнала, когато журналистът влизал във входа на кооперацията, в която живеят родителите му.

Цанков е ранен в главата и тялотои е откаран в "Пирогов", но без опасност за живота.

Година по-рано друга бомба гръмва пред жилището, но тогава няма пострадали.

Радиоводещият е известен и с делото, водено срещу него отбизнесдамата Ваня Червенкова. През февруари 2006-а тя подава срещу него иск за измами.

През 2003-а година Червенкова е простреляна на централния пазар във Варна. Тогава тя е основен свидетел по дело срещу Цанков, по което той е подсъдим за 50 000 лева. Само дни преди опита за убийството тя обявява на пресконференция, че е заплашвана и следена.

Въпреки това Софийски районен съд оправдава радиоводещия Боби Цанков по обвинението на Ваня Червенкова поради липса на доказателства.

По друго дело Цанков е обвинен, че е измамил повече от 30 слушатели с над 136 000 лева. Той е арестуван заради около 80 дознания за измами.

През 2004 година гръмна и скандалът, че Боби Цанков използва коли и охрана на НСО,като самият главен прокурор тогава заяви, че журналистът се е возил в неговата кола, в колата на президента и на министър-председателя и са го возили личния шофьор на президента Първанов, охранителите на Никола Филчев и екипа на Симеон Сакскобургготски.

Една от последните изяви на Боби Цанков беше в предаването "Горещо", където радиоводещият разказа за  близките си познанства с много от емблематичните за подземния свят фигури като Клюна, Демби, Мето Илиенски, Христо Вартаняб – Исуса, Косьо Самоковеца и Митьо Очите. 

Той е автор и на издадената миналата година книга "Тайните на мутрите".

Цанков се изявяваше и със статии за седмичника "Уикенд", в които разказваше за връзките си с различни мафиоти.

В една от статиите Цанков разказа как е мамил слушателите на популярно радио в средата на 90-те, като играта с награди според него е била организирана от съпруга на бившата председателка на ДАМС Весела Лечева Манол Велев.

Според вестник "Уикенд" арестуваният по сигнал на Цанков Сако е издал бандата за отвличания, наречена от МВР "Наглите".

Припомняме, писателят на мафията Георги Стоев беше застрелян през юни 2008-а близо до столичния хотел "Плиска". Той бе известен с множеството си книги за живота на знакови фигури от подземния свят и също направи скандални разкрития в предаването на Венета Райкова по Нова Телевизия.

На 24 ноември 2009 година Боби Цанков бе в съда, когато магистратите пуснаха от ареста Сако, обвинен, че е заплашвал Цанков с убийство.
Тогава журналистът обеща бъдещи разкрития за дейността на Манол Велев.