Софийски районен съд оправда радиоводещия Боби Цанков по обвинението на Ваня Червенкова за извършена измама в размер на 50 000 лева.

Според съда няма доказателства по това обвинение и не може да се претендира обезщетение за причинени от престъпление имуществени вреди от лице, за което е останало недоказано, че е извършило престъплението.

Останало е недоказано и твърдението на Червенкова, че на 6 август 2002 година в следобедните часове в лоби бара на хотел "Принцес" тя е дала на Цанков въпросните 50 хил. лева.
По разпечатките от мобилните телефонни разговори на Червенкова на 6 август се установява, че тя не е могла да бъде във въпросния лоби бар в посоченото от нея време между 14.00 и 15.30 часа.

Припомняме, че срещу Цанков Софийска районна прокуратура повдигна обвинение за извършено престъпление по чл.210, ал.1, т.5, вр. чл.209, ал.1 от НК:
за това, че през месец август 2002 г. е заблуждавал Ваня Димитрова Червенкова, че двамата започват общ бизнес, финансиран от Ваня Червенкова.

Бизнесът е щял да се изразява в изграждане на рекламни билбордове на територията на гр. София.

Той й обещал да извади разрешение от дирекция "Архитектура и градоустройство" при Столична община за изграждане и поставяне на рекламни съоръжения на територията на столицата.

Уговорката е била тези съоръжения да бъдат изградени в срок от 1 месец. Освен това Цанков обещал на Червенкова, че ще осигури и рекламодатели за съоръженията.

Припомняме, че срещу Червенкова бе извършено покушение на 27 юли 2003 г. във Варна.
Още тогава тя бе основен свидетел по делото срещу радиоводещия Боби Цанков и само дни преди опита за убийството й тя обяви на пресконференция, че е заплашвана и следена.

Във времето, когато Червенкова твърди, че е измамена, тя се е занимавала с бизнес, като управлявала и фабрика за бутилиране на трапезна вода “Свежина”, намираща се в гр.Констинброд.

Боби Цанков пък работел като водещ в Радио “Спорт”, където била излъчвана реклама на трапезна вода “Свежина”.

В момента срещу радиоводещия се води още едно дело - от Софийски градски съд.
Обвинението е, че в качеството си на изпълнителен директор на радио "7 дни" през 2001 година е присвоил пари и техника за 76 311 лв.