Боби Цанков Скандално известният водещ Боби Цанков бе ранен при взрив пред жилищен дом на столичната улица “Цар Асен” №55.

Унищожен е лек автомобил и се предполага, че бомбата е била поставена в него. Тя избухнала, когато журналистът влизъл във входа на кооперацията, където живеят неговите родители.

Цанков е ранен в главата и тялото и е откаран в “Пирогов”. Животът му е вън от опасност.
Той е бил придружаван от своя бодигард и шофьора си, които не са постарадали.

Явно някой се чувства много безнаказано щом извършва такива неща в центъра на София, заяви малко по-късно Цанков пред Дарик радио. Той добави, че има своите съмнения за извършителите и ги е съобщил на органите на реда.
Радиоводещият отрече да има каквито и да е връзки с Антон Милтенов и обвини медиите, че разпространяват тази информация.

От пресцентъра на МВР съобщиха междувременно, че експлозията е предизвикана от самоделно взривно устройство, поставено най-вероятно във входа на кооперацията.
За момента не е ясно количеството ва взрива, но вероятно е било с голяма мощност, тъй като са нанесени сериозни материални щети на апартаментите в блока.

Припомняме, че преди няколко месеца на прозореца на същото жилище, където живеят родителите на Цанков, беше подхвърлено взривно устройство, което успя само да изпочупи дограмата, без да рани никого.

Името на радиоводещия нашумя след ареста му миналата година, когато бизнес дамата Валя Червенкова сигнализира прокуратурата, че е измамена от него, след като му дала 50 000 лева срещу обещание за реклама.

Преди месец Валя Червенкова, която води дело срещу Боби Цанков, обяви, че той е дължал огромни суми на Антон Милтенов - Клюна, който вчера бе арестуван след спецопелация на антимофиотите.

По-рано днес стана ясно, че Боби Цанков е бил разпитван в СДВР заради подозрения, че е свързан с Клюна. Впоследствие той бе освободен.