Екипи на антитерористите от СОБТ и столичната полиция задържаха Николай Маринов - Малкия Маргин.
Впоследствие е задържан и брат му - Красимир.

По непотвърдена още информация е арестуван и Сако - който преди време бе обвинен в заплаха за убийствот срещу Боби Цанков, който днес бе застрелян в центъра на София.

Районът на Беловодски път в Бояна, където е къщата на Маринов е блокиран от полиция и барети, извършват се обиски.

Припомняме, срещу братята Маргини от няколко години тече дело, по което са обвинени за организиране на престъпна група с цел убийства. Процесът цикли заради здравословни проблеми на един от обвиняемите. Двамата братя са на свобода също по здравословни причини.

По-рано - след няколкочасовата си среща при главния прокурор Борис Велчев, вътрешният министър Цветанов потвърди за акции на МВР в офисите на „Бул инс" и Царско Село, уточнявайки, че това са част от действия, които предприема полицията.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че при масирани полицейски акции са проверени офиси в сградата на „Бул инс" на ул. „Джеймс Баучер", където се намират и офисите на братята Маргини.

По неофициална информация акция е имало и в района на Беловодски път в кв. Бояна, където се намира къщата на единия от братята Маргини.

Вътрешният министър не пожела да коментира дали те са част от акция „Наглите" 3 или имат нещо общо с днешното убийство.
Не бих искал да коментирам нищо свързано с днешното убийство, заяви Цветан Цветанов.

Той коментира и факта, че след успехите на двете полицейски акции „Наглите" 1 и „Наглите" 2 се случи показното убийство на Боби Цанков.

„Предполагаше се, че може да се случи нещо подобно при подобни добри полицейски акции. Има напрежение и в контингента", коментира още вътрешният министър.

Той не пожела да отговори на въпроса дали Боби Цанков е бил важен източник за МВР и прокуратурата.

Цветанов призова хората да не се притесняват за живота си, тъй като двамата пострадали при днешната стрелба заедно с журналиста, не са случайни хора, а са се познавали с Цанков.

Всичко, което днес се случи не е насочено срещу онези граждани, които се занимават с обикновени неща, уточни Цветан Цветанов.

Работата на МВР по днешното убийство продължава, Цветанов не коментира дали Сако е бил разпитан вече.

Не коментира и мотива на убийството. На този етап не се извежда основна версия. Няма и основен заподозрян, каза още вътрешният министър.