ГЕРБ внесоха вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Както обеща председателят на партията Бойко Борисов, вотът на недоверие, който днес внесе опозицията, е за сектор „Сигурност”.

От опозицията са категорични, че кабинетът се е провалил в политиката си в тази сфера.

Местан обеща „тежки истини" за наследеното от ГЕРБ в сигурността
Още...

От ГЕРБ не вярват този вот да успее и да промени по някакъв начин политическата конфигурация. Надяваме се управляващата коалиция да се вслуша в аргументите на опозицията, каза Веселин Вучков.

Мотив за вота е изцяло дискредитираната, според опозицията, реформа в сектор „Сигурност", която продължава 6 месеца и е получила граждански вот на недоверие още през юни миналата година.

Службите за сигурност пък били подчинени на политически и конюнктурни интереси. Сред мотивите е несправяне с бежанския поток, ескалиращата и ширеща се контрабанда, битовата престъпност. Надяваме се този вот да бъде полезен, каза още Веселин Вучков.


Вотът на недоверие на ГЕРБ звучи като самокритика, обяви премиерът
Още...

Красимир Ципов се закани ГЕРБ да оборят всеки аргумент на МВР за бежанската криза. Той направи връзка между командироването на над 1500 полицейски служители на границата ни с Турция и битовата престъпност. Това няма как да не се отрази на противодействието на престъпността по места, категоричен бе Ципов.

Опозицията има амбицията да обори критиките на мнозинството, че темата „Сигурност" била слаба за ГЕРБ. Имаме достатъчно силни аргументи, убеден е депутатът.

Димитър Главчев пък посочи, че изборът на тема бил труден, тъй като мнозинството давали много теми за избор. От ГЕРБ бяха пестеливи на коментари, за да запазят „елемента на изненада" за дебатите в пленарна зала.

БСП - спокойни и хладнокръвни пред вота на недоверие
Още...

По-късно, в кулоарите на НС, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на снизходителния тон на премиера Пламен Орешарски и подчерта, че на Орешарски не му пука за критиките на опозицията.

От думите му стана ясно, че темата за подслушванията на сегашния кабинет ще бъде част от аргументите на ГЕРБ срещу Цветлин Йовчев.

Вотът на недоверие е последен шанс за Цветан Цветанов
Още...

Попитан защо внася вот на недоверие за сектор „Сигурност" дни преди конгреса на ГЕРБ и дали това ще се отрази на заместника му Цветан Цветанов, лидерът на опозицията беше категоричен: „И какво от това? Той може да отговори добре за постъпките си".
Ние с вота на недоверие не целим да атакуваме някой от бившите министри, подчерта Борисов.