Цветан Цветанов и Бойко Борисов неслучайно се синонимизират с "полицейщина, насилие върху българските граждани, рекет върху бизнеса, подслушвания като практика за преследване на политическия опонент".

Това е тезата на лидера на ДПС Лютви Местан, която го кара да смята, че темата "сигурност" е най-неподходящата за внесения вот на недоверие от страна на ГЕРБ.

Пред журналисти в парламента Местан за пореден път заяви, че провалът на бившите управляващи е най-тежък именно по отношение на проблемите в сигурността и това прави внесения от тях вот несъстоятелен.

Лютви Местан категорично ще настоява за това дебатите по вота да се предават пряко по БНТ и БНР, за да може българските граждани да чуят тежките истини за наследството и за това, което кабинетът "Орешарски" вече е направил като политика в тази сфера.

Председателят на ДПС обаче е изключително спокоен, защото Конституцията прави сравнително лесно избирането на едно правителство, но начините за свалянето му са доста по-трудни и тежки.

"Вносителите на вота трябва да съберат 121 гласа "За" вота на недоверие, а това е нещо, което не виждам как ще се получи дори при това крехко съотношение в Народното събрание", отсече още Местан.

Той отказа да коментира решението на съда за това да вкара зад решетките бившия депутат от ДПС Митхат Табаков.