БСП не е притеснена от внесения от опозицията вот на недоверие за сектор „Сигурност". Това стана ясно на брифинг в НС от коментара на Атанас Мерджанов.

Едва ли има по-неудачна тема от темата за сигурността, подчерта и той.

Червените смятат, че мотивите на ГЕРБ за вот на недоверие са изключително несъстоятелни, като се имали предвид 4-годишните пробиви в националната сигурност.

Мерджанов припомни незаконното подслушване в преходния кабинет, както и проведените от Цветан Цветанов акции, от които сега се оказва, че 50% са без основание.

Червеният депутат също така изтъкна пробива в границите ни, довел до бежански наплив. Всичко това ни дава основание да очакваме дебатите по вота на недоверие спокойно и хладнокръвно, каза Атанас Мерджанов.

Вотът на недоверие ще бъде преодолян от пленарна зала, уверен е той. Нас вотът не ни притеснява, каза социалистът. Един от успехите на правителството на Пламен Орешарски е справяне с бежанската вълна, подчерта Атанас Мерджанов.

До този момент не са правени консултации с останалите партии за подкрепа за кабинета в гласуването на вота на недоверие.