След като днес за пореден път бе провален кворумът и парламентът не успя да работи, парламентарната група на ДПС се обърна с призив към „добрата воля" на всички партии в Народното събрание.

До дни номинират Станишев за еврокомисар, прогнозира Борисов
Още...

Лютви Местан настоя за консултации във вторник при председателя на 42-ото НС за законодателната дейност на парламента до края на мандата му. В сряда, дори да има кворум, да не се превърне в безкраен низ от процедурни хватки, настоя лидерът на ДПС. Едни консултации, на които да се уточни консенсусен дневен ред до края на мандата на парламента, иска Местан. Това според него ще е знак за хората, че може да се осигури нормалната работа на законодателния орган, дори в ситуацията на явна парламентарна криза. Мисля, че има нужда от този знак, категоричен бе Лютви Местан.

ДПС не е застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана, възмутен Местан
Още...

ДПС нито е жадно за власт, нито има отношение към властта като самоцел, подчерта лидерът на партията. В името на ценностите ДПС може да се откаже от властта, но в името на властта не може да жертва ценностите, изтъкна той. За пример той посочи, че ДПС е ускорило предсрочния вот.

Лидерът на ДПС бе изненадан от Илияна Беновска, която го почерпи с череши.

Борисов е склонен да приеме поканата на Лютви Местан за консултации между партиите за дневния ред на НС до края на мандата. Той настоява в тези консултации да участват партийните експерти.

Върнете се в пленарна зала, не залагайте бомби, зоват социалистите
Още...

Президентът Росен Плевнелиев му е изпратил писмо за консултации за постигане на съгласие по различни теми. Важна тема, според лидера на ГЕРБ, е да се обсъди състоянието на здравеопазването и на приходните агенции. Би трябвало да се мине през актуализация на здравната каса, изтъкна лидерът на опозицията. Говорят за консенсус, хайде пак да се съберем, хайде пак да мислим, а в същото време виждате какви назначения правят, коментира Бойко Борисов.

Мнозинството, според него се държало като „вълка в овча кожа". Те блокират всякакъв консенсус с действията си, категоричен е той. Вече каквото и да си говорим, тя каруцата се е обърнала, смята той, и настоя за оставките на шефа на НЗОК и на здравния министър. Ще настояваме да се вкарат само точки, които имат действително значение за следващите два месеца, подчерта той, попитан от News.bg за какъв дневен ред ще настоява опозицията на консултациите във вторник.

Актуални теми, според него, са законите за банковия сектор, закон за дълга и др.

Стана ясно от думите му, че партията е готова да се откаже от спорния текст в Наказателния кодекс за възродителния процес, срещу който столетницата има против. Той обаче недоумява от какво се притеснява Сергей Станишев, след като на „Орлов мост" се целува с лидера на ДПС Лютви Местан.