Защо депутатите от ГЕРБ продължават да карат служебните автомобили, да ползват жилищата, да вземат командировъчни, а не влизат да работят в пленарна зала. Този въпрос постави на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов. След проваления и днес кворум социалистите се зарекоха, че те ще работят всеки ден в парламента, докато президентът Росен Плевнелиев не издаде указ за разпускане на 42-ото Народно събрание.

Припомняме, парламентът тази сутрин не събра кворум, като местата на народните избраници от ГЕРБ и „Атака" останаха празни.

Мерджанов обвини бившите управляващи за това, че са виновни за поредния блокаж в работата на парламента, когато причината за това е именно отсъствието на ГЕРБ.

„Какво правите бе, хора. Защо залагате бомби пред държавата за следващите години напред", се обърна с въпрос към колегите си от опозицията и социалистката Корнелия Нинова.

Депутатката сигнализира, че Световната банка е изпратила писмо, с което размахва пръст на парламента и го предупреждава, че ако в определени срокове не ратифицира няколко споразумения, то България ще загуби много пари. Според „червените" друг важен закон е и Законът за автомобилните превози, който трябва да отложи срока за поставяне на касови апарати в автобусите.

„Върнете се в зала да ги гласуваме тези закони и тогава да отидем достойно на предизборна кампания", призова още Корнелия Нинова.

БСП признаха, че вчера са се опитали да се свържат и с народните представители от „Атака" с молба да се върнат в пленарна зала, но до този момент атакистите са отсекли, че си държат на позицията и няма да участват повече в работата на това Народно събрание.