Очакван парламентарен сценарий, а именно липса на кворум за начало на днешния работен ден за народните представители. Различното от други сутрини обаче е нежеланието на председателя на Народното събрание Михаил Миков да направи опит за събиране на необходимите 121 народни избраници. Точно в 9.00 часа в пленарна зала влязоха 106 депутати, а местата на тези от ГЕРБ и „Атака" останаха празни като истинско „дежа вю".

Припомняме, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че депутатите му няма да участват в пленарни заседания и заседания на комисии. Причината е, че другите партии не изпълнявали поети ангажименти. Два дни преди това подобно решение взе и парламентарната група от „Атака".

„Очевидно няма кворум и днес няма да има заседание", констатира парламентарният шеф и подчерта на народните представители, че парламентът не е изпълнил дневния си ред за тази седмица, макар и той да е бил приет.

Вчера Миков се закани, че ще разговаря с ръководителите на парламентарните групи заради липсата на кворум, защото по този начин според него има риск важни споразумения да не бъдат ратифицирани.