След два неуспешни опита за събиране на нужния кворум от 121 депутати заседанието на Народното събрание, което трябваше да дебатира внесения от ГЕРБ вот на недоверие, се провали.

ГЕРБ бяха в пленарна зала и с регистрацията си можеха да дадат необходимия кворум, за да започнат дебатите по искания от тях вот на недоверие. Хората на Борисов обаче не го направиха, явно искайки да демонстрират зависимостта на БСП и ДПС от присъствието на Атака.

Борисов се обяви за "победител" на проваления вот за недоверие

Още...

При първия опит 93 депутати се регистрираха в началото на днешното заседание, въпреки че в залата видимо имаше мнозинство. Не се регистрираха депутатите от ГЕРБ, които обаче бяха в зала.

Михаил Миков даде 15 минутна почивка, с надежда депутатите да се съберат и да има нужния брой народни избраници, за да започне работата на НС.

Днес няма да има заседание на Народното събрание. Да направим усилие за регистрация, призова председателят на НС Михаил Миков след 15-минутната почивка, с която народните представители стартираха днес работа.

След прегласуването броят на регистриралите се бе 103, тоест отново нямаше кворум. Така депутатите бяха разпуснати.

Аман от тарикатлъците на ГЕРБ, недоволен Местан
Още...

Чух доста коментари на комунистите и платените им клакьори, но ако днес не се съберат, става ясно, че това правителство няма абсолютно никаква парламентарна подкрепа.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко преди втория опит за събиране на нужния кворум. Без Атака те са мъртъвци, подчерта той. Те трябва веднага да подадат оставка, категоричен е Борисов.

Станишев: ГЕРБ провалиха заседанието на парламента

Още...

Сега Атака има два избора - ако иска да падне правителството, не се явяват в залата, коментира той. Вижда се, че БСП и ДПС нямат кворум, по простата причина, че не ходят на работа, смята още лидерът на ГЕРБ. Искаме да видим колко им е силата, закани се Борисов. Ако няма кворум, по думите му, вотът ще е напълно успешен, тъй като целия народ ще разбере , че МС е заложник на националистите.

ГЕРБ си спестиха резила и боят, който щяха да ядат при дебатите в пленарна зала, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев в кулоарите на парламента след втория неуспешен опит да се събере нужния кворум.

Те самите разбраха, че са сгрешили с темата на вота, с неговото внасяне и си спестяват по този начин резила в пленарна зала, категоричен бе той. Като злоупотреба с право соцлидерът определи поведението на опозицията. Ако и утре ГЕРБ не се регистрират в парламента вотът отпада, смята още Сергей Станишев и изтъкна:"Парламентарната група на ГЕРБ изпада в доста нелепо и смешно положение".

ГЕРБ очевидно не иска да се разглежда този вот на недоверие, смята Миков

Още...

Днес Народното събрание трябваше да проведе разисквания по проекта за решение за гласуване на недоверие на правителството на Пламен Орешарски.

Това е първият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета "Орешарски".

Мотивите на вота са - провалът на правителството в областта на инвестиционното проектиране, припомнят от пресцентъра на Парламента.

Вносители са бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и група народни представители от партията му.

Вотът бе внесен в деловодството на НС миналият четвъртък.