Аз няма да нося Атака, БСП и ДПС на гърба си, развика се Бойко Борисов в кулоарите на НС, след като стана ясно, че поради липса на кворум днес няма да има заседание и се отлагат дебатите по вота на недоверие.

Бившият премиер увери, че се е регистрирал. По думите му днес наблюдаваме падението на коалицията на управляващите.

БСП и ДПС си провалят правителството, виждате, че те не могат да си осигурят кворум, посочи Борисов. Самият факт, че не могат да се съберат да си защитят правителството е успех за вота на недоверие. Аз съм победител днес, доволно обяви той и допълни, че това е победа за всички демократични партии.

Екс премиерът подчерта, че правителството е заложник на Атака и това е неоспоримо твърдение. Той обърна внимание и на това, че лидерът на левицата не е присъствал в зала, за да даде своя глас за днешния кворум.

Станишев разчита да му дам гласа си за това управление, що за нахалство, повиши отново тон Борисов. Той изтъкна, че, ако утре Атака не се появят, ще докажат, че са патерица на управляващите.

Борисов разкритикува и шефа на НС Михаил Миков.

Михаил Миков да не ми се прави на председател на парламента, защото не е, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на тръгване от парламента. По думите му, Михаил Миков е избран за председател на НС по нелегитимен начин и редовно прави „шмекерии" с кворума.

БСП да видят защо Станишев се успа, успа се и не дойде на вота Станишев, подчерта Бойко Борисов. Попитан дали утре ГЕРБ ще се регистрират, той отговори лаконично: „И утре е ден". Сега, по думите на лидера на ГЕРБ, Атака става безценна.

Аз говорих вече, сега мога ли да си отида, помоли се Борисов на медиите, след като те упорито продължиха да го гонят през кулоарите с въпроси за днешното провалено заседание.