Нищо друго не можеше да се очаква от една самоцелно деструктивна опозиция. Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в кулоарите на НС днешния провал на дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ.

ГЕРБ превръщат политиката в една самоцелна тактика, смята Местан. Според него няма никаква логика да внасяш вот на недоверие и да отказваш регистрация едновременно с това. Точната дума за това е тарикатлък, обясни лидерът на ДПС.
Местан за пореден път призна, че без гласовете на Атака не може да се осигури кворум и парламентарно мнозинство.

Той заяви, че още в началото големият въпрос е бил дали може и е редно да се състави правителство на парламентарното малцинство, но ситуацията от стотина дена насам сочи, че това е било правилното и необходимото решение. Кабинетът "Орешарски" ще продължава да работи, защото работи успешно, отсече убедено Местан.
Лидерът на ДПС посъветва опозицията, ако за нея това е сериозен вот, утре да дойдат и да се регистрират.

Той припомни, че според Конституцията дебатите по внесен вот на недоверие се провеждат до седем дена след внасяне на съответните документи в деловодството на НС. Този срок изтича утре, подчерта Местан.

По регистрацията ще познаете кой има сериозно отношение към най-сериозния инструмент на опозицията, обясни той. По думите на Местан ГЕРБ вече са опорочили този "най-демократичен инструмент на опозицията".

Борисов вече има проблем. Струва ми се, че трябва да се научи да живее в условия на отминала всенародна любов, шеговито подметна Местан. Според него любовта е временна и затова и партиите са временно в управлението. Това е очарованието на демокрацията, обясни лидерът на ДПС.