Земеделският министър Мирослав Найденов е подписал сигнал до прокуратурата за неправомерни действия на Калина Илиева като директор на Държавен фонд „Земеделие", съобщава БиТиВи.

„Тя е подала множество сигнали, сега ние сме подали срещу нея", каза Найденов и уточни, че става дума за неправомерни действия на Илиева по отношение на проекти по САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.

Досега от министерството са подали няколко сигнала срещу Илиева. „Ще покажем госпожицата в по-особена светлина", каза Найденов.

Припомняме, през миналата 2010 година името на Калина Илиева бе въвлечено в друг скандал - свързан с нейното образование, с който се заеха български и германски прокурори.

Найденов е г-н 20 %, уличават го РЗС
Още...

Прокуратурата в Берлин обаче прекрати разследването около фалшивата диплома поради липса на доказателства, че престъплението е извършено на територията на федералната република.

От БСП поискаха създаване на временна анкетна комисия по случая Калина Илиева.

Работата на Илиева като изпълнителен директор на фонда беше остро критикувана от опозицията. Впоследствие, макар в напреднала бременност, тя беше отстранена от поста си. По-късно обаче стана ясно, че дипломата на Илиева от Германия е фалшива и с нея се зае прокуратурата.