За съжаление информацията за фалшифицираната диплома на Калина Илиева се потвърди, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той обяви, че е сезирал районнната прокуратура по случая.

Припомняме, след проверка на столичен седмичник стана ясно, че ексшефката на фонд „Земеделие" няма диплома от Берлинското висше училище за техника и икономика.

Дори учебното заведение е уточнило, че Илиева е била изключена от училището.

По-рано днес премиерът Борисов се измъкна от темата и на въпрос на news.bg отговори че не е „експерт по дипломи".

Повод за разкритията и новия скандал около Илиева е няколкомесечното настояване на БСП шефката на фонда да покаже документ за завършено висше образование.

Стана ясно още, че в телефонен разговор министър Найденов е информирал и главния прокурор Борис Велчев, който е обещал да разпореди незабавна проверка.

Найденов е разговарял също с министъра на образованието и науката Сергей Игнатов, който го е уверил, че ще отправят официално запитване до Берлинското висше училище за техника и икономика относно автентичността на представената от Калина Илиева диплома.
Проверката ще бъде направена по линия на обмена между институциите на двете държави.

Припомняме, Илиева бе избрана за шеф на фонд "Земеделие" през август 2009 година, като по закон изборът й е съгласуван и одобрен от премиера Борисов.

Година и два месеца по-късно - през октомври 2010-та, Илиева бе уволнена от Управителния съвет на фонда.
Това стана, след като тя изпратила писмо, че е родила. Така и не се разбра, защо Илиева е крила месеци наред, че е бременна.