Софийският апелативен съд освободи Красимир Маринов - Големия Маргин от ареста срещу мярка „подписка".
Обвинението, по което Маргина се намираше в ареста, е за поръчителството на убийството на радиоводещия Боби Цанков от 5 януари тази година.

Според съда като доказателствени средства прокуратурата посочва свидетелските показания на

Големият Маргин очаква вече да бъде обвинен и за връзки с Осама бен Ладен.
                              Още... 

 Иво Илчев и Иво Дарев, като в показанията на Илчев името на Големия Маргин се посочва в две изречения.

Според свидетеля убитият Цанков заявил, че най-много се притеснява от Маргините и предполагал, че атентатите срещу са тяхна поръчка.

Апелативните съдии се позоваха и на показанията на охранители на радиоводещия - те виждали Цанков при срещи с Малкия Маргин да се прегръщат. Според техните показания Боби Цанков не се притеснявал за живота си от Сако, въпреки че негодувал, че съдът го е пуснал.
От показанията на един от свидетелите- Валентин Дарев става ясно, че Цанков споделил с него, че е „поръчан" и то именно чрез показен разстрел.

САС е категоричен, че не може да се каже, че Големият Маргин е поръчал убийството на Боби Цанков.

Припомняме, по това обвинение полицията издирва и брата Николай - Малкия Маргин, който от вчера е обявен за общонационално издирване.

Припомняме, Маргина вече има едно дело за организирана престъпна група с цел ликвидирането на покойния Иван Тодоров Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов.
Това дело се влачи от близо 4 години.

Пред съда адвокат Трендафилов заяви, че сериозен напредък за прокуратурата е, че Красимир Маринов е обвиняем по досъдебно производство без своя брат - Малкия Маргин.

Адвокатът визира образуваното днес досъдебно производство. Така най-после прокуратурата установила, по думите на адвокат Трендафилов, че Големият и Малкият Маргин не са сиамски близнаци.

Свидетелските показания по делото за убийството на Боби Цанков, според защитника, са противоречиви и крайно недостатъчни, за да бъде набеден Красимир Маринов за поръчител на убийството.

Адвокат Трендафилов каза още, че в свидетелските показания се посочват прякорите на Маргините и допълни, че всъщност братята Маргини са трима - Красимир, Марин и Николай.

Според адвоката трябва да се установи кои точно от братята Маргини са поръчали убийството.
Възможни са четири комбинации - Големи и Малкия, Големия и Средния, Средния и Малкия или и тримата в тандем.

Със всяко заседание стават все по-ясни версиите кой има интерес от убийството на Боби Цанков.

Изказването на радиожурналиста, че Мето Илиенски е жив, пречи вдовицата да получи полагащото й се наследство. Мотивите на Сако и Маргините са, че Цанков е смятал в новата си книга да разкрие компрометиращи факти за тях, както и планирал да осветли данни за Маргините и да даде пресконференция за убийствата, зад които те стоят.

Според защитника му в книгата си Боби Цанков оповестявал и данни за закононарушения на висш прокурор от Софийска районна прокуратура.

На днешното дело стана ясно още, че Боби Цанков не се е отказал от охраната си, а просто я е разпуснал за коледните празници, за да може да се разходи в МОЛ-а със съпругата си. На 6 януари гардовете му отново трябвало да поемат задълженията си към него.

Адвокатът на Красимир Маринов изтъкна, че няма логика човек, който се страхува за живота си да освободи охраната си, за да се разхожда свободно на публични места с бременната си съпруга.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Красимир Маринов - Големия Маргин, ще отговаря и за четвърто обвинение. Прокуратурата представи и повдигнатото му обвинение - за организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици.

По това ново дело е привлечен като обвиняем и Стефан Бонев - Сако, който е задържан отново късно снощи.

Сако бе арестуван заедно с Красимир Маринов в деня на убийството на Боби Цанков, но бе освободен, без да му бъде повдигнато обвинение.

Като участници в групата от прокуратурата посочват още: Тихомир Георгиев Георгиев, Александър Александров Кукурин, Сокол Васков Димитров, Андрей Стоянов Начев, Траян Янев Златков.
Има и и други неустановени и неиздирени към момента лица.

Досъдебно производство срещу Големия Маргин се води и за пране на пари .