Както и се очакваше Малкият Маргин не се яви Софийски градски съд (СГС).

Днес е поредното заседание по старото дело срещу двамата братя по обвинението за организиране на престъпна група с цел убийствата на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов и о.р. ген. Любен Гоцев.

Нямам връзка с клиента си, не са ми известни причините за неявяването му. Това заяви в съдебна зала защитникът на Николай Маринов, адвокат Людмил Ангелов.

Пред да започне днешното заседание съдебна охрана беше щателно инструктирана за евентуалната поява на Малкия Маргин в съда.

Наблюдаващите прокурори Николай Кокинов и Роман Василев проведоха кратък разговор със защитника му Людмил Рангелов, за да разберат дали Николай Маринов има намерение да се предаде.
Отговор на този въпрос те не получиха.

Неявяването на Николай Маринов на делото го превръща автоматично в беглец от правосъдието. Това заяви градският прокурор на София Николай Кокинов след заседанието на СГС.

На въпрос очаквала ли е прокуратурата все пак Малкият Маргин да се яви Кокинов отговори: "Очаквам всичко".

Държавното обвинение няма информация за местонахождението  на Николай Маринов, стана ясно от думите на Кокинов.
Той прогнозира, че Малкият Маргин няма да напусне страната, тъй като има забрана за това.

По искане на прокуратурата днес мярката за неотклонение на Николай Маринов от „парична гаранция" в размер на 20 000 лв. бе изменена в задържане под стража, а Маринов бе обявен за общодържавно издирване.

Адвокат Рангелов след заседанието съобщи пред медиите, че последният му разговор с Николай Маринов е от 9 декември 2009 година.

Изменената мярка за неотклонение на Малкия Маргин в задържане под стража, според адвоката му е законосъобразно решение на съда.

Според него неявяването на Николай Маринов пред съда и укриването му е грешка. Лично Рангелов не е търсил клиента си.

Възможните варианти по делото са няколко, каза още адвокатът на Малкия Маргин - делото може да продължи срещу останалите обвиняеми и задочно срещу клиента ми.

Другата възможност е делото да бъде спряно, защото неговото отсъствие пречи за развитие на съдебния процес, каза още Людмил Рангелов.

По повод обвинението срещу Николай Маринов за убийството на Боби Цанков, адвокатът коментира, че не знае с какво е разполага журналистът срещу Маринов.
Боби Цанков в главата си може да има всякакви фантазии, категоричен е Рангелов. Като факти нищо не е имал и нищо не би могъл да има, допълни той.

На днешното съдебно заседание не се яви и адвокат Стефан Иванов, който защитава обвиняемия Стефан Рангелов.
Рангелов вчера казал на защитника си, че се отказва от услугите му, но днес пред съда настоя именно Стефан Иванов да го представлява.
„Скарахме се малко вчера, но желая той да ме защитава", заяви Рангелов.

Иво Карагеоргиев, който отново е в ареста, днес също бе доведен в съда.
Припомняме, неговото влошено здравословно състояние, бе причина делото многократно да бъде отлагано.

В съда е пристигнало писмо от Медицинския институт на МВР, че на 9 декември 2009 година Карагеоргиев е приет в МВР - болница.
Според лекарите от болницата състоянието на подсъдимия в момента е стабилно.

Логично съдия Лада Паунова не даде ход на делото и го отложи. Според нея е безпредметно делото да продължи на предварително определената дата - 22 януари. Затова следващото заседание ще бъде на 3-ти февруари.

Припомняме, този процес срещу Маргините се влачи вече няколко години заради здравословни проблеми или двамата Маргини, или на някои от останалите обвиняеми.

След убийството на Боби Цанков на 5 януари беше арестуван Красимир Маринов - Големия Маргин. Той се намира с постоянна мярка за задържане по обвинение за убийството на радиоводещия.

По време на операцията в деня на убийството полицаите не арестуваха Малкия Маргин и той бе обявен за национално издирване. И към момента е в неизвестност.