Прокуратурата е образувала второ дело срещу братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините.

Делото е за пране на пари, предаде Дарик радио. По това дело на братята Маргини все още не е повдигнато обвинение, очаква се това да стане най-рано в края на юни.

Първоначално в продължение на няколко месеца братята Маргини са били на разработка на службите в МВР. Прокурорската проверка е била строго секретна. Преди повече от месец е образувано досъдебно производство за пране на пари. То не е срещу неизвестен извършител, образувано е конкретно срещу двамата братя Маргини. До момента не им е повдигнато обвинение. Това вероятно ще стане до края на юни.

Досъдебното производство за пране на пари е образувано по конкретен повод, уточни заместник главният прокурор Роман Василев, но отказа да посочи дали е хванат паричен превод на братята и в какъв размер.
Прокуратурата разследва начина на придобиване на средствата, конкретните предикатни престъпления, от които са спечелени, механизма на изпирането им и степента на престъпна организираност на процеса.

Засега прокуратурата не уточнява сумата, за която Маргините се разследват.

Припомняме, последното заседание на делото срещу Маргините бе отложено поради неявяването на обвиняемия Красимир Маринов - Големия Маргин, който се възстановява все още след извършената му операция.

Съдът отхвърли исканията на защитата на обвиняемите Бисер Илиев и Стефан Рангелов за промяна на сега съществуващата мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека, поради обстоятелството, че не е отпаднала опасността да се укрият и извършат нови престъпления.