Най-тежкото обвинение според Наказателния кодекс е повдигнато срещу Лазар Колев, заподозрян за убийството на сестрите Белнейски.
То е за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

Това обяви адвокатът му Марин Марковски (на снимката), след като повече от час и половина престоя в Националната следствена служба, където е задържан Колев.

Според криминалисти в Пазарджик има безспорни доказателства, че извършителят на убийството на сестрите Белнейски е 29-годишният Лазар Колев.

Припомняме, още преди дни Марковски съобщи, че в най-скоро време очаква Колев да бъде обвинен за смъртта на двете момичета, чиито тела бяха открити пред три години в местността Грамада.

Основното доказателство, според  обвинението е че ДНК на Колев съвпада с ДНК материал, открит под ноктите на двете момичета.
Вчера обаче Марковски изказа силно съмнение в достоверността на експертизата.

По-рано днес отговорният редактор на в-к „Пазарджишка Марица" Стефка Bенчева коментира, че никой в Пазарджик, родния град на Колев не вярва, че той е извършил  двете убийства.

Цялото кралско войнство има интерес да натопи Лазар Колев, защото за три години не е разкрит истинския убиец. Клиентът ми е „удобен"
               М. Марковски

Както прогнозирах ми дадоха само една ДНК експертиза, заяви Марковски, излизайки от Националното следствие.

Засега от НСлС не желаят да предоставят другите доказателства, за което Марковски е написал възражение, но въпреки това, те на са му били предоставени.

Той е категоричен, че клиентът му няма участие в убийството на двете момичета.

Трагичното събитие се случва 2006 г., а по представената експертиза е работено през 2008 г, обясни още той.
Има и една нова експертиза от 2009 г.

Адвокатът каза още, че Колев е дал генетичен материал още през 2006 г., заедно с другите заподозрени.

Още тогава, по думите на Марковски, разследващите са разполагали с генетичен материал на евентуалния извършител - епидермис под ноктите на едно от момичетата и влагалищен секрет.

При положение че това е  взето 2006 г, изведнъж експертизите започват да никнат в края на 2008 г и 2009, каза още той.
Това ме кара да е отнасям с голямо подозрение към тази експертиза, допълни адвокатът.

По време на днешния разпит Лазар Колев е обяснил, че не познава двете сестри, никога не ги е срещал и няма никакво отношение към каквото и да е било престъпление.

Според адвокат Марковски тезата с фалшивото алиби е абсурдна. Той коментира още, че според него има и нарушения от страна на Следствието.
„Следствието събира доказателства преди той да е привлечен като обвиняем, каза Марковски.

Той информира, че са били разпитани свидетели пред съдия без знанието на обвиняемия, което е нарушения на правото му на защита.

Марковски потвърди, че Колев има две присъди -за кражба на мобилен телефон и за изнасилване на непълнолетно момиче. Тогава обаче той също е бил непълнолетен.
Има доказателства, че та са имали някаква връзка, която е предхождала това сношение, уточни адвокатът.

По думите му „цялото кралско войнство има интерес да натопи Лазар Колев, защото за три години не е разкрит истинския убиец.
Според него клиентът му е „удобен".

Марин Марковски е категоричен, че неговата невинност ще бъде доказана. Аз считам, че той е изкупителна жертва, категоричен е адвокатът.

Междувременно началникът на пазарджишката полиция Емил Ганчев заяви, че няма информация да е задържан съучастник на Лазар Колев. Комисар Ганчев не отрече, че се очакват нови арести по делото Белнейски, но и не потвърди, че имената им са известни на разследващите.

По неофициална информация Лазар Колев е направил самопризнания. От прокуратурата в Пазарджик отказват коментар.