29-годишният Лазар Колев от Пазарджик ще бъде обвинен в петък за убийствотона сестрите Белнейски.

Това пише „Стандарт", позовавайки се на Марин Марковски, който е поел защитата на Колев.

Обвинението ще бъде за непредумишлено убийство.

По информация на окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов обаче, на която се позовава БНР, на Лазаров ще бъде повдигнато обвинение по член 116 от НК.

То е за предумишлено  убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Според криминалисти в Пазарджик има безспорни доказателства, че извършителят на убийството на сестрите Белнейски е 29-годишният Лазар Колев.

Според разследващите водещата експертиза по делото е тази на доцент Мария Грозева.

Момичетата са познавали убиеца си. Те са били изнасилени и в последствие умъртвени с множество удари с твърд предмет, след което телата им са били извозени до местността "Грамадите", където бяха открити на 31 януари 2006 година.

Обвинението срещу Лазар Колев е първата стъпка по делото, разследването продължава, не се изключва и задържането на втори човек като съучастник в жестокото убийство.

Разследващите обаче са категорични, че Колев няма връзка с Васил Телбизов, който е един от основните каналджии на момичета в Западна Европа.

Според отлично информирани ДНК материалът от Лазар Колев е съвпаднал с този, открит по телата на сестрите, съобщава БНР.

От месец Колев, с прякор Гангстера, е в ареста на националното следствие, а иначе излежава присъда в пазарджишкия затвор за дребно престъпление.

Той още в началото е бил в кръга на заподозрените и е разпитван от следствието, уточни адвокат Марковски.

Пред БиТиВи Марин Марковски посочи, че Колев по собствено желание е минал детектор на лъжата.
Това е станало преди да поема защитата му, защото аз по принцип съветвам подопечните ми да не предприемат подобна стъпка, подчерта Марковски.

Адвокатът се мотивира с това, че чрез полиграфа има възможност за известно манипулиране.

Самият Колев бил заявил, че няма нищо общо с престъплението и не познава двете сестри.

Припомняме, покойният професор Раданов при втората съдебно-медицинска експертиза - след ексхумиране телата на двете момичета, опроверга заключенията на първата експертиза, заявявайки, че най-вероятно Кристина и Росица са блъснати от кола, след което за прикриване на това е инсценирано изнасилване и убийство с удари по главата.