В местността “Грамадите”, в района на пътя между Пещера и Брацигово, са открити телата на сестрите - 18-годишната Росица и 15-годишната Кристина Белнейски.

Сигналът в полицията е подаден от гражданин, който забелязал телата в близост до пътя.
Едното било голо, а другото - само с пола.

Става дума за убийство, по двете тела има множество наранявания, съобщиха от РДВР-Пазарджик.
Смята се, че смъртта на момичетата е настъпила в следствие на множество удари с тъп предмет - най-вероятно камъни, след като първо са били изнасилени, сочи първоначалната експертиза.

Убийството може да е извършено от сутеньори, след като двете момичета отказали да работят за тях, заяви шефът на РДВР Пазарджик полк. Стоицев.
Сформирана е оперативно-следствена група от следователи, криминалисти и екперти, която е извършила оглед на местопроизшествието.
Телата са откарани за аутопсия в отделението по съдебна медицина в Многопрофилната болница в областния град, където се извършва тройна съдебно-медицинска експертиза.

Росица и Кристина от Пазарджик, бяха обявени за национално издирване от РДВР-Пазарджик, след като изчезнаха на 27 януари.

Те били забелязани за последно в петък, около 22.30 часа да напускат заведение, намиращо се на бул. "България" в областния град.
Обявени са за издирване по молба на родителите.

 Росица е ученичка в училище "Георги Брегов", а по-малката Кристина е деветокласничка в Селскостопанската гимназия в града, специалност "Фермерство".
Следователи са разпитали съучениците на двете момичета.

В РДВР се проведе извънредно заседание по случая, което бе свикано от шефа на РДВР полк. Жоро Стоицев, информира БНР.