Управителката на „Снабдяване и търговия" ЕООД в Министерство на отбраната (МО) Росица Русева е подала оставка. Това става ясно от съобщение на страницата на военното министерство.

От ведомството уточняват, че решението на Русева е продиктувано от желанието да се сложи край на спекулациите около нейното име и дейността й в дружеството. Тя се оттегля от заемания пост по свое желание.

Оставката на Росица Русева е подадена снощи. Мотивите й са уважени от военния министър Николай Ненчев, който е приел оставката, уточняват още от МО.

Припомняме, по-рано стана ясно, че трима началници от МО не са получили допуск за работа с класифицирана информация от Държавна агенция „Национална сигурност". Един от въпросните шефове е именно Росица Русева. Тя е разрешила достъп на частна охранителна фирма до сървърите и личните кодове за достъп до софтуерната програмата на дружеството. Този информационен регистър следи цялата търговия на военното предприятие.

Росица Русева е назначена в дружеството „Снабдяване и търговия" в края на миналата година. Говори се, че след назначаването си, дамата е извършила чистка в дружеството.