"Министерство на отбраната е отдадено на концесия и се превръща във феодално отделение на земеделците от Реформаторския блок". Това притеснение изразиха на брифинг в парламента от „БСП Лява България".

Бившият военен министър в кабинета „Орешарски" Ангел Найденов и настоящ депутат от левицата обърна поглед към кадровите смени и новите назначения в търговските дружества към министерството. „Това е агресивност, стигаща до бруталност, като отношение от страна на Реформаторския блок. Всички номинации за смени са на БЗНС, чиито представител е именно министърът на отбраната Николай Ненчев", разказа Найденов.

Сериозно притеснение социалистите имат по отношение на военния холдинг „ТЕРЕМ". Целият борд на директорите на ходинга е сменен, а новият шеф е Стоил Яков. „Справка от силовото министерство по време на управлението на Цветан Цветанов свързва Яков с „черното тото", вмъкна и социалистът Атанас Мерджанов.

Според Радан Кънев, от БСП се опасяват от резултатите на двата одита, назначени от Янков  Още...

От БСП се оплакаха още, че от холдинга са освободени 15 други служители, сред които юристи и експерти. „Единствената им вина е, че са назначени при предишния изпълнителен директор", подчерта Найденов. Той изрази притеснение и от това, че кадровите смени не дават перспектива за развитие на холдинга и отделно се повишава социалното напрежение. „Не изключвам и апетити за приватизацията на холдинга", загатна още ексминистърът на отбраната.

От левицата обърнаха специално внимание и на дружеството „Снабдяване и търговия" към военното министерство, където също е имало сериозни кадрови смени.  От БСП са по-разтревожени в този случай заради това, че новият управител на дружеството Росица Русева е разпоредила и разрешила достъп на частна охранителна фирма до сървърите и личните кодове за достъп до програмата, която е основен работен инструмент в дружеството. Този информационен регистър следи цялата търговия на дружеството. Министърът на отбраната при всички случаи е съпричастен към случващото се, убедени са от опозицията.

От левицата се обърнаха с призив към премиера Бойко Борисов, а именно: „да озапти апетита на партньорите си в управлението, свързани с отбраната".