News.bg | Money.bg | Topsport.bg | Vsi4ko.bg | Gladen.bg | Lifestyle.bg | Ibox.bg | Mobile.news.bg

Регистрация | Забравена парола?

Вход

News.bg

Фиксинг

28.08.2015
  • 1.73574
  • 1.80978
  • 1.95583
  • 2.67153

» finance.news.bg

Воден ад в Мизия - стотици евакуирани, една жертва и разрушени къщи

Над 400 души от Мизия и 100 души от село Крушовица са евакуирани късно снощи и през нощта, съобщават от пресцентъра на МВР. Евакуацията заради бедствието, причинено от водната стихия, продължава.

Главен комисар Николай Николов съобщи, че към момента е открита една жертва на водната стихия. Става въпрос за възрастен мъж, открит от сина си, който служител на МВР, уточни Николов, цитиран от БНР. Мъжът е около 60-годишен и е отказал да бъде евакуиран.

По-рано информация за загинали нямаше.

БЧК разблокира бедствения си резерв, стартира кампания за набиране на средства
Още...

Припомняме, в град Мизия нивото на река Скът се покачи, залети са улици, дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки.

Електрозахранването в града е прекъснато поради наводнени електросъоръжения.  Наводнени са жилищни сгради по улиците „Любен Каравелов", ул. „3-ти март", ул. „Сергей Румянцев", ул. „Димитър Благоев", ул. „Гаврил Генов" и ул. „Дафинка Чергарска".

Допълнителни екипи с високопроходима техника и лодки от Регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен, Монтана, Ловеч, Видин, Велико Търново и СД ПБЗН са изпратени в помощ на екипите от Враца за участие в спасителните операции. На мястото на бедствието е и шефът на пожарната Николай Николов, който ръководи спасителните действия.

Орешарски в непрекъсната координация с министрите си заради бедствието
Още...

 

Евакуираните са предимно възрастни хора и трудноподвижни.

Създадена е организация с кмета на община Оряхово за включване в спасителните действия на инженерна техника - 2 фадроми и самосвал, както и високопроходим автомобил от РСПБЗН - АЕЦ - Козлодуй.

В готовност са медицински екипи от Министерство на здравеопазването, ВМА и екипи на БЧК за извършване на прегледи и оказване помощ на пострадалите при необходимост. Обстановката в останалите области се нормализира.

С лодки и хеликоптери спасяват бедстващи в Мизия
Още...

Николов съобщи, че ситуацията в Мизия е доста тежка. Стотици са наводнените къщи, десетки сгради са срутени. Евакуираните около 500 души са настанени в детска и градина и училище. Все още има бедстващи хора, но знаем къде са. Тревогата е за възрастните  трудноподвижни хора, които нямат мобилен телефон. Прави се необходимото да се окаже помощ навсякъде, където е необходимо, увери главен комисар Николай Николов.

Спасителите обхождат квартал по квартал и къща по къща, данните се сравняват с предоставени от общината списъци на жителите. Минути пред и 7.00 часа са пристигнали два хеликоптера на Министерство на отбраната, които облитат непристъпните места и са в изключителна помощ.

МВР шефът Цветлин Йовчев и главсекът Светлозар Лазаров пътуваха към района на Мизия. Двамата координират на място спасителните дейности и оказването на помощ на бедстващите и пострадали хора заедно с представителите на местната власт. 11 екипа с около 50 пожарникари и спасители от различни областни управления от снощи работят без прекъсване в района на Мизия.

Полицаи от ОДМВР съдействат на спасителните екипи  като активно са се включили в предупреждаването на хората, извеждането от застрашените домове, отцепването на районите и пътищата. Очаква се включването на два военни модула с около 70 души в дейностите за спасяване и подпомагане.

Шефът на пожарната главен комисар Николай Николов, цитиран от БНР, изрази притеснението си от това какво ще открият спасителите в наводнените домове.

НИМХ към БАН от четири дни е предупреждавал за очакваните валежи, а МОСВ за покачването на нивото на реките. Местните власти са изпратили нарочни заповеди за евакуация на хората, но не всички са били готови да напуснат домовете си, допълни Николов. Той оцени високо помощта на доброволците в Мизия. По думите му те са спасили десетки животи.

От своя страна Ясен Сливенски, директор на Дирекция „Мениджмънт на бедствия" в БЧК, заяви, че в града изпитват остър недостиг на чиста вода и призова фирмите във Врачанско, които имат запаси с бутилирана минерална вода, да помогнат на бедстващите.

Приливната вълна e наводнила западния квартал на града. В някои къщи нивото на водата е към 2 метра.

Врачанският областен управител Венцислав Василев, който следи ситуацията на място съобщи, че нивото на р. Скът засега е в застой, но ситуацията остава критична.

В Бяла Слатина и селата от община Мизия, които вчера бяха наводнени, залетите къщи, дворовете и промишлените предприятия остават под вода. Спасителните екипи изчакват изтеглянето на водите, за да започнат отводнителни дейности.

Командирът на авиобазата в Крумово ген. Златко Златев информира, че още един хеликоптер е в готовност да излети към бедстващия район. С двата Кугъра, които са излетели тази сутрин около 5.45 часа, са спасени трима души. 11 са спасени с надуваеми лодки.

Кметът на Мизия д-р Виолин Крушовенски заяви пред Нова телевизия, че картината е трагична. Той определи случващото се като трагедията на века.


403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
Регистриран на: 20.05.2007, 12:36

20. newage | 04.08.2014 08:52

След като бедствията дойдоха хората се втурнаха да обвиняват наред -- Орешарски, Гражданска защита не вършела работата, правителството било калпаво. Да, Орешарски е виновен. Не, Бойко! Всъщност Костов е. По-точно ХААРП, а защо не и Марсианците... Всички други освен вие, нали? Колко е удобно за егоизма... Някой друг да е виновен, някой друг да поеме отговорността...

Но какво направихте вие, хора? Какво направи всеки от вас за да спре бетонирането на последните райски кътчета в България, изсичането на горите ни, замърсяването на природата, водата и въздуха?

Когато се разбра, че земите им ще влизат в Натура 2001 цели села наскачаха да стачкуват, защото "така се спирали инвеститорите", сиреч чужденците, дошли да изкупят и унищожат каквото е останало от природата ни. Но защо същите не излязоха да протестират срещу изсичането и презастрояването? Защо да протестират? Няма далавера, няма пачка...

И днес, в лицето на все по-силните катаклизми, мнозина предпочитат да се държат все едно нищо не е станало и да си живеят както преди.

Това, което ме учудва е, че хората все още не свързват ставащото с отношението си към Земята и нейните обитатели. Нима продължават да царуват материалистичните схващания, че планетата ни е една мъртва буца кал, която се носи безцелно из космоса, а силите й трябва да бъде подчинена в служба на човека(спомнете си комунистическите лозунги „Да подчиним природната мощ в служба на народа” и т.н.) и всичките й блага да служат единствено на човека без оглед какво причинява това на останалите й обитатели??? Тези, които сега се вайкат за съсипаната реколта, рухналите си домове и обвиняват за случилото се правителството, министри, гражданска защита и кого ли още не, защо първо не се замислят какво добро те са направили за Земята? Колцина от тях са направили дори символичен жест, като да съберат боклуците в близката гора, да почистят затлачен извор в планината, на посадят дървета по обезлесените хълмове, да нахранят дивите птици в мразовита зима или поне да опитат да преминат на биологично земеделие, без химия? Колко от вас се отнасят със обич към Земята, като към майка и хранилница; със респект и внимание към всички нейни живи и неживи обитатели? А тези, които изсипват боклуците си в първото срещнато дере (масова практика по селата) -- не е ли този акт равносилен на ругатня към собствената си майка… Мислихте ли за животните, когато сякохте (или продадохте на дървосекачи) горите и така оставихте хиляди горски обитатели без дом и семейство?

Но всичко се връща един ден!!!

И защо тогава се чудят хората, че природните стихии им отнемат всичко, което имат: бизнес, дом, животни, покъщнина и накрая живота им. Не е ли прав агентът Смит от Матрицата, който казва, че хората са чума, раково образувание върху планетата? И сега тя иска да измие от себе си тези гадинки – хората, които й причиняват толкова страдания? Не случайно е и думата катаКЛИЗМИ -- с клизма се измиват червата от отрови и боклуци. А Земята е болна, страда от всичко, което вършат неразумните й деца и вече се прочиства за да оцелее.

И ако не се осъзнае ВСЕКИ ОТ НАС, че НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за ставащото И НЕ ДАДЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ, ЗА ДА СЪХРАНИ ЗЕМЯТА, то той ще върви задружно към пропастта, заедно с децата си...

Регистриран на: 22.08.2006, 19:02

19. Опако | 03.08.2014 17:42

Тази държава се управлява от идиоти и негодници, а българите са исторически доказани умствено изостанали олигофрени ! Така че, вместо да обиждате онези, които ви казват истината в очите, вижте как можете да си изправите сами кривините, щото няма всичко да стане насила с натиск от Европа !

Регистриран на: 09.02.2013, 15:47

18. Ilianka_jestokata | 03.08.2014 15:41

Присъединявам се към мнението на Майорчето

Регистриран на: 12.09.2010, 15:38

17. FOX81 | 03.08.2014 14:24

Пожелaвaм нa aнтибългaрите под мен от близо дa се зaпознaят с водния aд.
Пожелaвaм ви дa си зaкопaете целия тод и тогaвa дa ви дойде редa, дa се издaвите в отчaяние и мизерия.
Гнусни aнтибългaри, просто умрете.

Регистриран на: 09.02.2013, 15:47

16. Ilianka_jestokata | 03.08.2014 14:21

Неочаквано било muhihihihi

Значи ето за това сте били единствената държава 500 години под робство,защото сте скотове, с робско мислене, мишки--дупе лизачи

Регистриран на: 09.02.2013, 15:47

15. Ilianka_jestokata | 03.08.2014 14:18

Робските панелени таласъми се изподавиха за месец и половина и все неочаквано muhihihihi
Ами като неочаквате издавете се. Не може във Варна да сте се напатили и сега тук да не реагирате

Закривай НЕ!

Регистриран на: 09.02.2013, 15:47

14. Ilianka_jestokata | 03.08.2014 12:46

Каардинатьор Даяна Мирковича осрьет палаженьев muhihihihi muhihihihi
Сажья ето смърдяет лайна чак в Румъния рев

Регистриран на: 20.07.2006, 00:44

13. kerranna | 03.08.2014 12:14

Защо да го правят по трудният начин ,когато можеха и по лесният с предварителна евакуация на жителите на Мизия? По този начин пряко застрашават живота на гражданите !

Регистриран на: 31.05.2012, 21:36

12. A T И Л А | 03.08.2014 12:01

Гейруня

Бедни ми Гладни Врачански Циганино.

И да Ревеш и да не Ревеш, и да Проклинаш и да не Проклинаш това е единствения начин за Справяне с ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА в Северозападналия Задунайски Кенеф !!!
Удивителна Удивителна Удивителна Удивителна

Всичко е съгласувано с ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ, дори са отпуснати Средства на Военните за Закупуване на Материали:

Динамит,Амониева Силитра, Капсул Детонатори и........ЧУВАЛИ ЗА ТРУПОВЕТЕ !!!

В Африка - ЕБОЛА !!!

На Балканите - Потопи и Градушки !!!

На това му се казва Естествен Подбор.....с Малко Изкустна Човешка Намеса.

Градушките и Потопите са Природно средство срещу ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА в Бедния Северозападнал Задунайски Кенеф, но си иска и Човешка Помощ !!!

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

КАЗАХ !!!

www.bulgaria.cf
Бесен Бесен Бесен Бесен Бесен

Регистриран на: 19.01.2011, 08:03

11. Леля Слонка | 03.08.2014 11:47

ВИЖТЕ ИМ УЛИЦИТЕ: „Сергей Румянцев", ул. „Димитър Благоев", ул. „Гаврил Генов"...

ТИЯ ОТ БУЗЛУДЖА ДА СЕ СУРНАТ И ДА ПОМАГАТ НА УДАВНИЦИТЕ.

Идея

Регистриран на: 20.05.2007, 12:36

10. newage | 03.08.2014 11:38

Природата ни предупреждава... от много години - че тя не е просто кофа за боклук, където може да си наринеш отпадъците, нито е безплатен магазин, откъдето да си взимаш каквото ти падне. ТЯ Е ЖИВА! И сега се защитава за да оцелее. То не бе сечене, то не бе чудо. Помня как собствениците, чиито земи щяха да влязат в Натура 2000, вместо да се радват, че земята ще се опази от сеч и унищожение, наскачаха да стачкуват, защото "така се спирали инвеститорите", които бетонираха България... Ами ето ви резултатите сега... от инвестициите.

Регистриран на: 26.02.2013, 21:24

9. gorunq1965 | 03.08.2014 11:07

Ей Катила циганин долен въшкав мамицата ти дееба и боклука!Дано те намерят целият надут с кал и жаби нещастнико!От ушите ти и устата жаби да излизат нещастникооо!
Тази седмица пороите дано сринат циганското гето Пазарджик!Кал да ядете мамицата ви дееба циганска! Бесен

Регистриран на: 06.05.2010, 17:23

8. Ben Bernanke | 03.08.2014 11:01

3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!

3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!


3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!

Регистриран на: 06.05.2010, 17:23

7. Ben Bernanke | 03.08.2014 11:00

3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!
3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!

Регистриран на: 06.05.2010, 17:23

6. Ben Bernanke | 03.08.2014 10:59

3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!

3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!

3. MAMA_SLONKA | 03.08.2014 10:29
ХИЧ НЕ МУ МИСЛИ,ДДДУДИЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
СПАМИ ДО ПРИПАДЪК !

====================

Класика Ммммамищщщеееееееееееееее!

Регистриран на: 05.09.2011, 11:35

5. putio | 03.08.2014 10:28

Има един дето бавя ма незабравя!Горуня

Регистриран на: 31.05.2012, 21:36

4. A T И Л А | 03.08.2014 10:19

МИЗИЯ ПОД ВОДА :

Военните изпълняват своят "ДЪЛГ", чрез изпускането на ДВА ЯЗОВИРА в река Скът и река Крушовица, както направиха в квартал Аспарухово на Гагаузката Столица СТАЛИН-ВАРНА !!!

ПРОСТО ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ЗА СПРАВЯНЕ С ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА !!!
Удивителна Удивителна Удивителна Удивителна

В Африка - ЕБОЛА !!!

На Балканите - Потопи и Градушки !!!

На това му се казва Естествен Подбор.....с Малко Изкустна Човешка Намеса.
поклон поклон поклон поклон

Градушките и Потопите са Природно средство срещу ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА в Бедния Северозападнал Задунайски Кенеф, но си иска и Човешка Помощ !!!

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

КАЗАХ !!!

www.bulgaria.cf
Бесен Бесен Бесен Бесен Бесен

Регистриран на: 26.02.2013, 21:24

3. gorunq1965 | 03.08.2014 10:05

От утре идват нови валежи цяла седмица и тия хора не ги виждам каква зима ще карат! Отегчен

Регистриран на: 09.02.2013, 15:47

2. Ilianka_jestokata | 03.08.2014 10:02

КАкви са тези дъждове при мен си грее слънчице

Регистриран на: 26.02.2013, 21:24

1. gorunq1965 | 03.08.2014 09:57

Изпратете кебапчета от предизборните на хората да ядат бе майка ви дееба фашистка!
Бесен

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

AnimeS-bg.com Домашни любимци
Частна детска градина sdiva.net
smartphones.bg Ер Строй Ремонти ЕООД
zdravihora.com topigri.org
Храна за вкъщи

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65