Премиерът в оставка Пламен Орешарски е в непрекъсната координация с Цветлин Йовчев, Димитър Греков и Станислав Анастасов във връзка със ситуацията в Мизия. Премиерът и министрите в оставка съгласуват предприемането на необходимите действия, съобщават от правителствената информационна служба. Към момента има информация за една жертва на бедствието в Мизия.

Очаква се всеки момент в пострадалия район да пристигнат Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров - главен секретар на МВР. От часове там е и Николай Николов - директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението".

Няма язовири със скъсани стени или такива, които преливат. Това уверяват от "Дондуков" 1 по данни на Министерство на околната среда и водата.

Припомняме, в петък МОСВ предупреди за жълт код в 15 области на страната за значителни валежи и гръмотевици - Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Плевен, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Кърджали и Смолян. От тогава бесейновата дирекция към ведомството работи на 24-часов режим.