Ден преди националния протест, синдикатите в МВР са в разнобой за това дали да участват или не в протестния митинг.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) преди дни категорично обяви, че се включва в протеста.

Колегите им от „официалния" Синдикат на служителите на МВР обаче в днешно изявления изразиха мнението си, че изразяват волята на членовете си, която е да не се присъединяват към настоящия момент в каквито и да е форми на протест и стачни действия.

Според синдиката те биха внесли сътресения при воденето на осъществявания социален диалог и биха нанесли вреди върху социално-икономическия статус и социалните придобивки на служителите в Министерството на вътрешните работи.

От синдиката са категорични, че не са упълномощавали представители на други синдикални организации да изразяват волята на синдикалните членове на ССМВР, както и от страна на ССМВР не са провеждани разговори и преговори за подготовката и участието в протестни действия по повод предлаганите промени в пенсионната система в страната.

Иначе синдикатът декларира, че проявява своята искрена солидарност при осъществяването на разнообразни форми на протести от страна на представителите на различните браншове и социални групи в българското общество, но вече нееднократно са заявявали, че не са съгласни с начина на провеждане на епизодични и фрагментарни реформи както в МВР, така и по отношение на пенсионната система в страната.