Полицаите започват протести. Това решение бе взето на съвещание на Синдикалната федерация на полицейските служители.

Лидерът Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември.

Попов изтъкна, че за момента няма насрочена точна дата за полицейските протести. Той обаче е категоричен, че такива ще има. За начало служителите в МВР ще подкрепят действията на двата синдиката - КНСБ и "Подкрепа" в края на този месец.

Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протестираме срещу това. Второ - ние сме категорично против начина, по който това става - не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително", обясни Попов причините за протеста, цитиран от БНР.

От синдикалната федерация в МВР водят разговори с представители на синдикатите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите.

Валентин Попов не изключи да има на следващ етап общи протести на целия сектор "Сигурност".

Ние получихме едно писмо, адресирано до служителите в МВР от министър Цветанов. Благодаря му за това писмо, в него има някои хубави неща. В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво. Ние ще подкрепим протеста на двете големи синдикални централи - КНСБ и "Подкрепа" на 30-ти", допълни още той.