Представители на силите за безопасност и министерство на здравеопазването в Египет съобщиха, че бившият президент на страната Хосни Мубарак е настанен в една от клиниките в Шарм ел Шейх, съобщава mignews.ru.

Припомняме, бившият държавен глава на Египет се намира под домашен арест в курорта, разположен на Червено море.

82-годишният Хосни Мубарак подаде оставка на 11 февруари, след 18 дни на народни протести и след 30-годишно управление. Малко преди оттеглянето си той имаше сериозни здравословни проблеми, претърпя й операция.

В началото на месец март бившият президент на Египет бе призован за разпит по дело за корупция. Във вторник той и синовете му трябва да се явяват за първи път в прокуратурата, за да дадат показания във връзка с обвиненията в корупция и насилие срещу протестиращите египтяни.

Бившият президент заяви, че „лъжите" за луксозните му имоти зад граница, разпространявани от местни и чужди медии, ще бъдат изобличени.

Информация, изпратена до главния прокурор на Египет, ще покаже, че той не притежава пари и имоти зад граница, каза Мубарак в първото си публично изявление, откакто беше свален от власт на 11 февруари.

Детайли от банковите сметки на синовете му Ала и Гамал щели да опровергаят всички подозрения за незаконно забогатяване.

Миналата седмица имаше нови сблъсъци между демонстранти и полиция в египетската столица Кайро. Получилият печална известност площад „Тахрир" отново стана арена на сблъсъците по време на масовата акция, организирана от египтяните, които настояват бившият президент Хосни Мубарак и хора от бившото управление да бъдат изправени пред съда.