Рапърът Мишо Шамара стовари гнева си върху управляващите от ГЕРБ, преди да бъде разпитан в Националното следствие за скандалната песен „Бяло, зелено, червено".

Той се яви на „Г.М. Димитров" заедно с колегите си Сарафа и Конса, където бяха разпитани.

Според Биг Ша няма по-голям лъжец и наглец от министър-председателя. По думите му, ако случайно не си човек, който боготвори премиера и го целува по гъза, влизаш в затвора.

„А ако му лижеш гъза, ти дават милиони евро да си харчиш", възмути се още рап изпълнителят. Той предупреди управляващите, че „след 6 месеца ще си останете по гащи бе, цървули такива".

Шамара изтъкна, че всяко едно действие има противодействие: „Колкото повече натискаш един народ, толкова повече ще те изкърти бе, свиньо".

Разпитът на Шамара пред прокурор Милко Момчев продължи малко повече от час. Оказа се, че прокуратурата не е прекратила производството срещу изпълнителите, каквато беше препоръката на бившия главен прокурор Борис Велчев.

И Шамара, и Сарафа не скриха учудването си защо „тази лудост не е спряна още." Още повече, че не са ги питали нищо ново и не са им задавали по-различни въпроси.

Искат да ни направят политици, даже премиер, а пък аз не искам. Ама най-накрая ще се съглася, защото трябва вече някой свестен да се качи да оправи тази система, коментира Мишо Шамара.

Според рапърите целта е в крайна сметка да им се наложат някакви наказания.

Аз искам да вляза в затвора, защото много съм скапан и искам да си почина малко, да поспя. Никой не е умрял от затвора, пошегува се още Биг Ша и добави: Очевадно е, че се опитват да ни сведат главите,  защото ние в прав текст сме им заявили, че не ни кефи управлението в момента, има проблем в цялата държава, има луд човек, който управлява тази държава. То е очевадно - не харесваш Бойко - ядеш сопата. Биеш го на тенис - смазват ти бизнеса, не си от ГЕРБ, нямаш право на нищо.

Управлението на ГЕРБ е цици и асфалт. Аз нито цици ям, нито асфалт, подчерта още рап изпълнителят.

Той обаче обеща, че „на следващите избори ще измисли схема и ще се впусне в политиката: „Аз съм на 40 години и съм готов, защото такива глупаци има в парламента, които са мега по-тъпи от мен... аз колкото и да съм прост съм класа над тях. Тия льохмани смърдят на корупция, цялата система е скапана."

Шамара все още няма представа как точно ще се включи в изборите, но бе категоричен, че ще реализира тази своя идея: „Няма време за партия, нямам представа как ще го направя, но ще го направя. Дразни ме тоя чобанин и докато не го видя в затвора, аз няма да спра."

Скандалите около него и колегите му сериозно притесняват семейството му.

„Като дават по телевизията Бойко и викам - тате, ето го злодея, дето иска да вкара баща ти в затвора. Кой мразим най-много - Бойко Борисов", заяви още Мишо Шамара.

Сарафа:
Рапът в България е пред прокуратурата, а в чалгата се инвестират милиони евро.

Той обаче призна, че има друг човек от кабинета „Борисов", който го дразни повече от министър-председателя и това е финансовият министър: „Той е мега неприятният човек, няма такава наглост, няма такова нагло и долно същество, дето лъже ехидно. Направо се чудя как някой ден обезумели гладни хора в някое село няма да го фраснат в тиквата с някоя лопата."

Сарафа използва случая да коментира и случая „Пайнер" : Рапът в България е пред прокуратурата, а в чалгата се инвестират милиони евро. Това, което става в Пайнер не е случайно. Това нещо аз го наричам военен метод за управление на обществото - дръж го тъпо и му пускай чалга. В момента политиката в България е чалга."

Еми като ретро мутра те управлява какво да е, един фен на Лепа Брена е това... много ясно, че ще е така. Може ли един идиот, който ми тежкарее с наклонената глава да е министър-председател, намеси се и Шамара.

Припомняме, предишното посещение на Мишо Шамара и неговия колега Сарафа в Националното следствие беше през септември миналата година. Делото беше заведено след сигнал от председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Обект на разследването на столичната прокуратура стана текстът на парчето „Бяло, зелено, червено".

Тогава Биг Ша и Сарафа заподозряха държавен натиск срещу себе си преди изборите, защото трябвало да дават и обяснения за репликата, че повече уважават герба от ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че управляващата партия и самият той нямат нищо общо с делото.

На 18 октомври прокуратурата приключи служебната проверка срещу рап изпълнителите и препоръчва прекратяване на производството. Мотивът за това решение е - обвинението, че рапърът поругава националния флаг в своя песен не е подкрепено с достатъчно доказателства.