Софийската апелативна прокуратура приключи служебната проверка срещу рап изпълнителя Мишо Шамара и препоръчва прекратяване на производството, предаде bTV.

Мотивът за това решение е - обвинението, че рапърът поругава националния флаг в своя песен не е подкрепено с достатъчно доказателства.

Делото беше заведено след сигнал от председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Обект на разследването на столичната прокуратура стана текстът на парчето „Бяло, зелено, червено".

Биг Ша, както е известен още Мишо и неговият колега Серафим Мартинов-Сарафа заподозряха държавен натиск срещу себе си преди изборите, защото трябвало да дават и обяснения за репликата, че повече уважават герба от ГЕРБ. Премиерът Бойко Борисов коментира, че управляващата партия и самият той нямат нищо общо с делото.

Това е най-нормалното, което можеше да се случи, коментира известният рапър, цитиран от БГНЕС. „Ако бяха продължили да се занимават с мен, хората щяха да отидат и да ги изритат от съда.

Браво на главния прокурор и на всички мислещи хора, които се застъпиха за нас. Добре е, че в България все още има разумни хора," добави Шамара. След като Милко Момчев от градската прокуратура стартира разследването заради текста на песента, Борис Велчев определи делото като „пресилено".