Факт е и първият гласуван на второ четене изцяло член от Бюджет 2014.

Народните представители започнаха днес работата си ударно, като за по-малко от десет минути приеха въвеждането на 20% такса върху приходите на ВЕИ сектора и веднага след това пристъпиха към гласуване на член 1 от бюджета за следващата година. Този член се отнася към заложените приходи и разходи на държавата през предстоящите 12 месеца.

185 народни представители упражниха правото си на глас. Очакваните общи приходи, помощи и дарения са в размер на близо 20 млрд. лева, а предвидените разходи - близо 10 млрд. лева.

"За" член 1 от Бюджет 2014 гласуваха 106 депутати, "против" бяха 66 народни избраници, а 13 не заеха позиция и се въздържаха.

Гласуването на този член депутатите посветиха два работни свои дни, тъй като разгледаха подробно направените предложения между първо и второ четене на бюджета. По-голямата част от тях бяха на опозицията и очаквано не минаха в пленарна зала.

Народните избраници поеха с бързо темпо към член 2 от Бюджет 2014.

Без дебати пък бяха приети бюджетът на Сметната палата и на президентството.

След двудневни дебати по бюджет 2014, днес народните представители приеха ударно член 1 от бюджета, отнасящ се до заложените приходи и разходи на държавата през следващите 12 месеца.
Без дебати пък бяха приети бюджетът на Сметната палата и на Президентството.
Депутатите подхванаха и бюджета за съдебната власт, като разходите заложени в него - 434 милиона лв. - ГЕРБ определиха като санитарен минимум.
Междувременно без дискусии бе приет бюджетът на МП. От 138 гласували, за бюджета на МП бяха 86, 25 против, 27 въздържал се.
Приемането на бюджета за отбрана бе приет след остър дебат между ГЕРБ и Мая Манолова. През 2014 бюджетът на МО е в размер на 1,080 милиарда лева.
В словесни нападни премина и приемането на бюджета на вътрешното министерство.Предвидените разходи в бюджета на силовото министерство са в размер на 999 556 000 лева, а очакваните приходи - 174 638 000 лева.
След спорове кой е по- специален НС прие и бюджетът на социалното министерство.