Депутатите явно се отдадоха на парламентарно-законодателна моногамия. За два дена те се посветиха единствено на разглеждане, но не и гласуване, на един единствен член от Бюджет 2014.

Началото на парламентарния ден започса с игра на ГЕРБ с кворума
Още...

Те явно не се стреснаха и от заканата на Михаил Миков, че ще ги вика на съботно-неделни заседания, ако се мотаят по този начин с бюджета.

Народните представители обаче днес бяха значително по-ентусиазирани от вчера, започнаха работа точно в 9.00 часа и приключиха в 16.11 минути, което е 11 минути след предварително обявения час за край на пленарното заседание.

Гласуването по бюджета за следващата година обаче все още е мираж.

Не бяха гласувани исканите 4.5 млн. лв. за център на онкоболни деца
Още...

Все пак характеристиката на днешния работен по бюджета ден изглежда по следния начин - безброй процедурни предложения и хватки (с авторство предимно от ГЕРБ), отхвърлени промени по закона, тук-таме приети, някое друго окончателно решение.

Народните представители не се съгласиха и с народната поговорка - "Не оставяй днешната работа за утре" и оставиха почти всичко от бюджета за утрешния ден. В тази ситуация обаче те може би бяха водени от поговорката - "Утрото е по-мъдро от вечерта".

ГЕРБ поиска денонощно заседание за бюджета
Oще...

Все пак избраниците на народа решиха да прекратят дискусиите по скандалното през последните дни предложение за въвеждане на 20% такса върху приходите на ВЕИ, да не се бавят и утре направо да пристъпят към гласуване.

По време на днешните дебати по темата шефът на енергийната комисия Рамадан Аталай гарантира, че въпросната такса не е свързана с лобизъм и няма да довете до фалити в бранша.