Георги Желев е назначен за заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие" - агенция САПАРД.

Това решение е взел Управителният съвет на ДФ „Земеделие" на заседание днес.

Решението е взето след като на 24 февруари 2009 г. Управителния съвет на ДФ „Земеделие" разгледа кандидатурите на седмината кандидати за заместник-изпълнителен директор и проведе лични интервюта с тях.

Тогава УС на ДФ „Земеделие" прецени, че кандидатурите на Георги Желев и Свилен Колев са най-подходящи и поиска от компетентните органи да се произнесат за липсата на пречки за назначаване.

На основание на конкурентния избор и получените данни за липса на пречки за назначаване е избран Георги Желев за заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие" - агенция САПАРД.

Припомняме, последният шеф на САПАРД Константин Паликарски подаде оставка в началото на годината, мотивирайки се с това, че във фонд "Земеделие" ситуацията е неясна.

За временно изпълняващ длъжността бе назначена Ализан Яхова, която за втори път става изпълнителен директор, след като през 2007 г. бе отстранен дългогодишният шеф на фонда Асен Друмев, представляващ ДПС.

По-рано назначеният през лятото Атанас Кънчев също се оттегли, мотивирайки се със сериозна болест на съпругата му.

Припомняме, официално Ализан Яхова на скоро бе избрана за изпълнителен директор на ДФ "Земеделие".

Георги Желев има юридическо и икономическо образование, специализирал е в областта на банковото дело и управлението на персонала. В периода 2003-2006 г. е бил изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК, както и председател на управителния съвет на Общозастрахователна компания „Гаранция", животозастрахователна компания „Гаранция" и пенсионно-осигурителна компания „Родина". Владее руски и английски език.