Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад разкритикува Съединените американски щати за това, че на гражданите не е позволено по никакъв начин да не одобряват Израел и да се противопоставят на неговите престъпления.

Освен това Ахмадинеджад допълва, че в скоро време ще обяви новите условия на Ислямската република за преговори със Запада.
По думите на иранския лидер, той ще „накаже световните сили за въвеждането на санкциите против Техеран и ще ги застави да седнат на масата на преговорите и вежливо, като послушно дете, да поговорят с иранския народ".

Припомняме, миналата седмица Съветът за сигурност на ООН наложи нови санкции срещу Техеран с четвъртата поред резолюция, която гласува по отношение на ядрената програма на страната. реакцията на Иран беше еднозначна - Ахмадинеджад заяви, че резолюцията е ненужна и единственото, което може да направи е да я изхвърли в кошчето.

В речта си от днес Махмуд Ахмадинеджад отново обявява, че той е готов на преговори но при определени условия. По думите му „политиката на камшика и курабийката в този случай не работи".

"Иран няма да направи нито една отстъпка на Запада", категоричен е Ахмадинеджад.