Държавният секретар на САЩ Джон Кери вече направи първи коментар на българска земя.

България да се специализира в кибер-сигурността, предложи Плевнелиев на Кери
Още...

Посещението на Кери в Българи отчасти съвпадна с визитата на британския външен министър Филип Хамънд в София, който вчера се срещна с представители на българското правителство и президента на страната.

Прекрасно, моят приятел Филип Хамънд се случи да бъде в София. Хванах го за разговор по редица ключови въпроси на закуска, написа Кери в профила си в „Туитър".

Припомняме, Кери е на първо официално посещение в България, по покана на министъра на външните работи Даниел Митов.
Заместник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд го придружава.

Предвид ограниченото време на посещението, програмата на Кери е доста динамична. Той бе приет от държавния глава Плевнелиев, след което пеша заедно с делегацията, която го придружава, отиде до отсрещната сграда на Министерски съвет, където започна разговорът му с премиера Борисов.

По-късно Кери отново пусна коментар в „Туитър".

„Радвам се, че успях да посетя красивата църква „Свети Георги" в София между срещите - сградата е изградена през 4 век сл. Хр.", написа той.

Ларгото е опразнено от автомобили и хора, мерките за сигурност са уникални, включващи и снайперисти по покривите на триъгълника на властта. Тово позволи на американският държавен секретар да поспре на тротоара, за да разгледа архитектурата наоколо.