Докато Кирил Добрев и колегите от БСП се занимават с пълни глупости и правят трибунки за разни тефтерчета, само преди минути Европейският парламент гласува резолюция, с която даде препоръка на ЕК да се направи сериозен анализ дали изобщо средствата в България трябва да бъдат усвоявани и могат да бъдат усвоявани в съответствие с правилата.

Това заяви Евелина Василева от ГЕРБ на брифинг в НС.

Като жесток шамар опозицията определи тази информация. Това е сериозна критика, смята и Лиляна Павлова.
Има опасност да бъдат замразени средствата по ОПОС, припомниха от ГЕРБ.

Не по-малко тревожна е ситуацията с програмата за развитието на селските райони, алармира Лиляна Павлова. Къде е планът за действие по механизма за сътрудничество и проверка, попита тя. Има ли визия правителството как ще се справи при евентуално спиране на европейските средства, питат още от ГЕРБ.

Те настояват да получат отговор, дали бюджетът ни ще устои на спирането на евросредства или ще се стигне до финансов колапс.

Мразя, когато съм прав”, заяви и Томислав Дончев. Той припомни, че още преди месеци е предупреждавал за евентуалните проблеми с усвояването на средствата от ЕС. Когато някой не знае какво да прави, ние сме готови да дадем помощ, подчерта Дончев. Не става въпрос за политически истерии, а за реален проблем, изтъкна депутатът.

Част от добрия политически вкус е да не се коментират съдебни решения. Така той коментира намесването на името му в изказванията на Кирил Добрев за присъдата на Филип Златанов. Томислав Дончев подчерта, че няма намерение в хода на кампанията да се обяснява по тази тема.