До края на деня главният прокурор Сотир Цацаров ще обяви дали ще поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"За да го направя, трябва да прочета всичко онова, което колегите от градската прокуратура са ми дали. До края на деня ще взема някакво решение", обясни обвинител номер 1 пред медиите.

Той отсече, че не иска да коментира Волен Сидеров и заплахата на атакиста към него и запита: "Е, аз какво да направя, и аз да открия фронт ли?".

По отношение на това дали има информация за доставчици на дрога за журналисти главният прокурор отсече: "Ама моля ви се, не знаех, че най-големият бранител на законността в тази държава е Волен Сидеров".

Припомняме, поводът за искания имунитет е заради инцидент в петък вечерта, когато Волен Сидеров и депутатът Чукулов участват - а според очевидци, предизвикват скандал пред будка в София, за която имали сигнал, че продава цигари без бандерол.

Прокуратурата твърди, че лидерът на "Атака" се е държал агресивно спрямо дошлите полицаи, Сидеров пък заявява, че МВР и медиите прикриват контрабандата.

Междувременно от пресцентъра на "Атака" съобщиха, че техният лидер Волен Сидеров настоява за среща с главния прокурор Сотир Цацаров, преди да е направил каквото и да е искане.

"Решението, което ще вземе Цацаров, не може да е основано само на твърденията на една от страните по казуса с "клекшопа". Абсолютно задължително е Главният прокурор да чуе и Волен Сидеров и Десислав Чуколов", смятат от партийната централа.