От партия „Атака" обвиниха  прокуратурата и МВР в грубо погазване на закона, като са изнесли „тенденциозни данни" за инцидента, при който се стигна до скандал между лидера на партията Волен Сидеров и собственици на тротоарно магазинче за алкохол и цигари.

„Прокуратурата и МВР грубо погазиха Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, като на извънредна пресконференция огласиха тенденциозни данни за инцидента в петък на ул. „Раковски".
Нарушени са чл. 198 (1) от НПК и чл.360 от НК, които забраняват огласяването на информация от досъдебно производство, преди то да е приключило." - се казва в съобщение на  „Атака" до медиите.

От партията определят инцидента като поредна провокация срещу Волен  Сидеров.
В изявлението се подчертава, че извънредната пресконференция, с участието на шефа на столичната дирекция на МВР Младен Маринов, главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова бе дадена днес, по-малко от 12 часа след скандала.

„Специалната пресконференция закъсня с повече от половин час, защото организаторите бяха изненадани от присъствието на Сидеров в Съдебната палата.
Сидеров припомни, че държавното обвинение е действало по същия начин и при случая във Варна, когато говорителката Арнаудова също е избързала с изявлението си пред медиите.
Интересно бе, че съобщението за „събитието" бе разпратено от пресцентъра МВР към медиите и в него те бяха поканени да се явят в Съдебната палата. Така бе нарушено и разделението на властите." - посочват  от „Атака".

По думите на лидера на партията Сидеров, длъжностните лица нарушават закона, изнасяйки предварителна информация.

„Въпреки че само главният прокурор има право да иска имунитети на народни представители, градският прокурор Христо Динев обяви, че прокуратурата ще иска имунитетите на Сидеров и Чуколов." - допълват от националистическата формация.