Медиите закрилят контрабандата, обяви Волен Сидеров преди в Съдебната палата да започне разглеждането на дело срещу него за хулиганско деяние на летище Варна.

Гледат дело срещу Сидеров, адвокатите му напуснаха залата
Още...

По думите на Сидеров, той разполага със сигурни данни, а според съпартиец и с видео записи, за това как репортери и редактори са клиенти на продавачи на наркотици. Това бе коментарът на партийния лидер при медийни запитвания за петъчния скандал в столичен клекшоп, където Сидеров повика полиция, за да претърси магазинчето за контрабанда и наркотици.

За пореден път Волен Сидеров увери, че той и депутатът Десислав Чуколов не са имали физически контакт по агресивен начин с граждани или полицаи, но твърди, че имало кадри, на които полицай блъскал с корема си самия Сидеров.

Партийният лидер заяви, че няма основание да му бъде поискан имунитетът, а ако подобно искане бъде направено от главния прокурор, той ще води съдебни дела.

Малко преди това адвокатът му Явор Нотев пък обяви, че практиката е депутатите да си дават сами имунитета при подобно искане и не допуска Сидеров да я наруши.

Лидерът на атакистите обаче се закани да съди главния секретар на МВР Георги Костов заради брифинга, който той даде в събота заедно с началници от МВР и прокуратурата.

Юристът на Сидеров пък не е видял нищо законово укоримо в поведението на своя клиент от кадрите във въпросната вечер. По думите на Нотев, поведението на Сидеров и неговата емоционална реакция са въпрос на темперамент.

Той самият призна, че ако при него е постъпил подобен сигнал, то не би действал като партийния си лидер, а би написал от своя страна сигнал до компетентните органи и би изчакал техните действия. „От това обаче нищо не би произлязло и именно заради това Сидеров е Сидеров и е избран за пореден мандат от българите", аргументира се Нотев.