Сблъсъци между протестиращи и полиция през втората вечер на демонстрации пред посолството на САЩ в Кайро заради филм за пророка Мохамед.
Полицейските части за борба с безредиците използваха сълзотворен газ срещу протестиращите, някои от които, по данни на очевидци, са носели петролни бомби, съобщава Би Би Си.

Демонстрантите са запалили един автомобил, съобщава РИА Новости. Силите на реда са стреляли във въздуха, за да разпръснат участниците в протеста. Най-малко десет души са били ранени при демонстрацията.

По-рано демонстранти, разгневени на филма, обиждащ мюсюлманите, разрушиха стените на посолството на САЩ и свалиха знамето.

Стана ясно, че канадското посолство в Кайро е затворено като предохранителна мярка, тъй като се намира близо до американското, където протестите продължават.

Припомняме, вълненията в мюсюлманския свят срещу филма "Невинността на мюсюлманите" обхванаха Либия и Тунис.

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс беше убит, след като въоръжени мъже щурмуваха американското консулство в Бенгази на фона на протести заради антиислямския филм.

Малко се знае със сигурност за произхода на филма, включително и за човека на име Сам Басел, който стои зад неговото създаване. Предполага се, че това не е истинското име на режисьора.