Израелските военни обявиха, че терористите от Ивицата Газа са изстреляли повече от 365 ракети за по-малко от 3 дни, което прави по 1 ракета на всеки приблизително 10 минути, съобщават израелски медии. Повече от 80 ракети са прихванати, тъй като голяма част от ракетите са паднали в необитавани райони.

По последна информация 76 са жертвите при бомбардировките над Газа от началото на операцията, която започна понеделник вечерта. Повече от 50 от тях са цивилни, според палестински медици.

„Железен купол" с 90% успех срещу ракетите от Газа
Още...

Здравното министерство на Палестина поясни, че най-малко две жилища са унищожени в южната част на Газа, при което са загинали 7 души.

„Операция защитно острие" навлезе в третия си ден. Армията на еврейската държава е поразила 322 цели в Газа тази нощ. Унищожени са 217 ракетни установки и над 40 жилища на командири на „Хамас". От началото на операцията са ударени 785 цели в Газа.

Военен източник на Израел каза за Ynet, че е възможно операцията да продължи наземно.


„Разглеждаме всички варианти. Имаме много различни цели за нападение от въздух. Решението за наземна операция ще бъде взето през следващите 2 или 3 дни", каза източникът.

Говорител на израелските военни предупреди „Хамас", че ако продължи с ракетните нападения, то Израел няма да бездейства и ще атакува.

Нетаняху: Израел не търси примирие, иска бой по Газа
Още...

Вчера премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че „армията е готова за всички възможности".

Ракетите от Газа не са довели до сериозни щети, но баражът парализира живота в Израел. Обаче израелците са притеснени, че ракетите на Газа достигат до отдалечени райони като Тел Авив. „Хамас" се похвали, че за първи път е използвал далекобойни ракети M75.

Постоянно вият сирени в района на Тел Авив и Йерусалим. Хората са принудени да се крият в бомбоубежища.

Припомняме, сблъсъците между Израел и "Хамас" възникнаха след убийството на трима израелски младежи и един палестински тинейджър.