Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви пред депутати от комисията по отбрана и външната политика в Кнесет ( парламентът на Израел - б.р.), че сега не е на дневен ред прекратяване на огъня с „Хамас", предаде „Аарец".

Нетаняху бе запитан дали правителството има определени политически цели и дали е в контакт с Египет или други държави, за да се опита да прекрати стълкновението с „Хамас" чрез дипломатически средства, обявиха депутати.

Към момента не разговарям с никого за прекратяване на огъня", отговори Нетаняху пред комисията и добави: „Дори не е на дневен ред".

Премиерът на Израел също подчерта, че е получил разбиране и подкрепа от всички чуждестранни лидери, с които е разговарял през последните дни.

Френският президент Франсоа Оланд ми каза, че съм прав и дори след това излезе със съобщение, осъждащо ракетния огън", обясни министър-председателят на еврейската държава.

Председателят на комисията призова дори да се вземат по-строги мерки срещу Газа, включително спиране на водата и електричеството от Израел за Ивицата. Нетаняху отговори, че „правните съветници няма да позволят това".

Той добави, че е наредил да се увеличат въздушните удари по Газа, подчертавайки, че Израел няма да позволи ситуация като в някои други държави по време на война.

Не можем да направим това, което руснаците направиха с чеченците, каза той.

ITV съобщава, че Израел мести танкове до границата с Газа.

Израелски военен говорител каза, че вече са мобилизирани 20 хиляди от резерва за наземна операция.

За момента се съобщава, че са убити при бомбардировките над Газа около 80 души.