След като пациентските организации обявиха, че планират протести, а днес стана ясно, че осем града в цялата страна излизат на протест срещу ГМО, за стачни действия съобщават и от КНСБ.

От много региони в страната дават подкрепа за национална демонстрация срещу загубата на работни места, ниските обезщетения и закъсняващите възнаграждения, посочи лидерът на КНСБ Желязко Христов, цитиран от БНР.

По думите му окончателното решение за провеждането на протеста предстои да бъде взето на 22 март.

Христов посочи, че към януари е налице критично ниско изпълнение на държавния бюджет. Според него дефицитът е 500 милиона лева.

Не по-малко от 800 милиона лева ще бъде през февруари и около същата цифра се очаква да е и през март. Това ми дава основание да кажа, че кризата в България се задълбочава, категоричен е Желязко Христов.

Той добави, че има сериозна криза на потреблението, което пресира производството и предизвиква нови рискове за икономиката.

Гражданите са принудени да свиват разходите си за храна, транспорт и облекло, отбеляза синдикалният лидер.

Христов обясни, че около 19% е намалението на разхода на член на четиричленно семейство за облекло, около 5% за храна и около 10% за транспорт и съобщения в края на 2009 година в сравнение с 2008 година.