Думата ултиматум при мен не върви. Не се меся в работата на други партии. Така Бойко Борисов коментира поставеното от Яне Янев условие парламентарната група на РЗС да бъде възстановена до 9 часа сутринта в сряда.

Премиерът припомни, че когато ГЕРБ имаше нужда от парламентарна подкрепа при гласуването на бюджета РЗС не ги подкрепиха.

Но това не означава, че по какъвто и да е начин аз нося отговорност и се занимавам с конструирането на групи в парламента", подчерта Борисов.

Той изтъкна, че Марио Тагарински е член и депутат на РЗС.Аз отговарям за депутатите на ГЕРБ и гледам те да не се разбягат. Не нося никаква отговорност за други партии", посочи лаконично Борисов.

По въпроса за евентуална промяна в парламентарния правилник и възстановяване на групата на РЗС, Борисов отбеляза, че това зависи не само от ГЕРБ, а и от всички парламентарни групи.

Премиерът отбеляза, че всеки човек от държавата търси контакт с него и че с него има диалог, но очакванията са прекалено големи
Е какво очакват от мен? Всеки депутат, който тръгне да бяга от група да го връщам обратно?"

Да извадя един депутат от ГЕРБ и да го правя в групата на РЗС?. Това ли се очаква?", зададе още един реторичен въпрос Бойко Борисов. Той изтъкна след правилникът на народното събрание не позволява това да стане.

По въпроса за охраната на Тагарински, премиерът посочи: „Те си създават конфликти - после искат охрана" и допълни, че не е адвокат на Тагарински и решението си е негово.