До 9 часа в сряда да бъде възстановена парламентарната група на РЗС - това е единственият изход от ситуацията, ясно е било заявено пред премиера от ръководството на РЗС.

Това съобщи лидерът на РЗС Яне Янев след срещата си с Бойко Борисов.

Янев каза, че министър-председателят е бил много добронамерен и е дал положителен знак по отношение на РЗС.

Той предупреди, че ако условието на партията му не бъде изпълнено, ще започнат организирани действия.
РЗС е в състояние и има потенциал да проведе тежка контраатака, категорично заяви Янев.

Бойко Борисов: Ултиматуми при мен не вървят, а и не се меся в работата на други партии.
                                 Още...

По време на пресконференцията Яне Янев получи обаждане по телефона от премиера, но журналистите чуваха само думите на Янев, от които стана ясно, че премиерът иска от него да направи някакъв анонс.

Като такъв Яне Янев съобщи, че РЗС няма да спре да атакува президента Георги Първанов.

„РЗС ще направи всичко възможно в България демократичната система да отстои и да се унифицира с европейската", заяви Янев след като приключи разговорът с премиера.

По отношение на Марио Тагариснки Янев съобщи, че е сформирал работна група начело с Атанас Семов, която още днес ще се срещне с Тагарински, ще се опита да разбере мотивите му и да му обясни какви са последиците.

Според ръководството на РЗС срещу партията има заговор. На въпроса кой осъществява този заговор Янев отговори - търсим го и за това отидохме при премиера - да получим разяснения.

Димитър Абаджиев от своя страна допълни: „За сега ГЕРБ е главният заподозрян".

Абаджиев категорично заяви, че РЗС очаква ГЕРБ да опровергае съмненията, че стои зад сценария. „Ние заявихме, че докато не получим опровержение - отговорността носи ГЕРБ", добави той.

Атанас Семов посочи, че РЗС искат ясен знак от ГЕРБ, че те нямат съпричастност към това, което се случи в петък.

Решението да напусна групата на РЗС е мое, заяви вече независимият депутат Марио Тагарински.
                            Още...

На въпроса какво е поискал от премиера Марио Тагариснки, от РЗС съобщиха, че е поискал охрана, защото се страхувал от гнева на избирателите.

Яне Янев отказа да посочи какво е поискал премиерът от РЗС. От партията са категорични, че искат на всяка цена възстановяване на парламентарната група.
Това би могло да стане, ако Тагарински оттегли молбата си за напускане или ако напусне парламента.

Според Янев така, както някои хора са убедили Тагарински да напусне парламентарната група, сега те биха могли да действат в обратна посока.

Припомняме, в петък миналата седмица депутатът Марио Тагарински подаде молба за напускане ПГ на РЗС, което остави групата на Янев с по-малко от 10 члена. Това прави съществуването й невъзможно.

Ден по-късно лидерът на РЗС заяви, че се притеснява за Тагарински, тъй като не може да го открие, при което предположи, че се касае за политическо отвличане и поиска  да обявяването му за общодържавно издирване.

По-късно премиерът Бойко Борисов съобщи, че вече бившият депутат от РЗС се е свързал с него - имал семеен празник и не бил изчезнал.