Снощи пак е бил извършен грабеж, този път в Поморие. Това обясни преди заседание на МС вътрешният министър Цветан Цветанов. Има разкрит извършител", обяви той.

Освен това пак тази нощ на ГКПП „Капитан Андреево" са задържани 56 кг. хероин, предназначени за българския пазар.

Министър Цветанов определи като изключително „нагли" грабежите от последните дни.

Припомняме, серията от обири и грабежи в страната - от обир на трезор, опит за обир на банка в София, и обир на банков клон в Свети Влас до грабеж на оборота на централния офис на магазин "Фантастико".

"Самият факт, че това се смята за доходоносен бизнес е нагло", каза той. Той заподозря, че зачестилите обири не са случайни и каза, че хора имат интерес от това да се случват такива неща в държавата.
Кои са обаче тези хора , Цветанов не посочи.

"Има подтикване за запазване на статуквото", каза още той и допълни, че МВР няма да позволи това. Органите на реда работят усилено, увери министърът.

Припомняме, изказване в тази посока направи вече и премиерът Бойко Борисов, който свърза станалите престъпления с посещението на президента на ЕС Херман ван Ромпой.

По повод идеята страната ни да приеме затворник от Гуантанамо, вътрешният министър заяви, че ще оповести своята позиция, след като дебатът мине в Народното събрание. Днес комисията по сигурността и вътрешния ред ще се събере на извънредно заседание, за да обсъди въпроса с приемането на затворник.