Обирите от последните дни не са случайни, категоричен е премиерът Бойко Борисов. Според него тe съвпадат с посещението на президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Полицаите, участвали в успешните акции тези дни, ще бъдат наградени заради проявената храброст. Вече категорично се знаят групите за кражби, коментира още премиерът.

„Ще видите как до няколко дни ще се развият събитията по тези случаи", заяви още той. "Полицаите са били там, където трябва", обясни премиерът.

Той критикува охранителите на търговските обекти, които според него не си вършат добре работата.
Вътрешният министър Цветан Цветанов е в Сърбия, където стикова нещата с техните служби. „И от там ще дойдат неща", обеща премиерът.

По-рано днес от СДВР призоваха за повече бдителност по празниците с оглед на зачестилите обири на фирми, магазини, обществени трезори и др.

Припомняме, само вчера в столицата бяха извършени два въоръжени грабежа.

От магазин "Фантастико" в "Студентски град" беше откраднат оборот в размер на 2 млн. лв.
53 000 лв. пък бяха задигнати при обир на търговски комплекс в жк. "Люлин".

Криминалната новина на вчерашния ден обаче беше престрелката между полиция и магистрални бандити на АМ "Тракия". Тогава беше застрелян един от маскираните като служители на реда престъпници Димитър Митрев - Богровеца.

Смята се, че магистралните бандити са от т. нар. група на "Крокодилите". Издирването на останалите от престъпната банда продължава и днес.