Пореден обир на обществен трезор вдигна на крак столичната полиция тази нощ.

Нападателите са били тежко въоръжени, заради което униформените предприеха масирана акция по издирването им.

Повече от 12 часа след обира все още няма яснота каква е сумата, която е открадната от сейфовете. Те са били разбивани безразборно и без ред. Отворени са каси на различни редове, и малки, и големи. В някои от тях е имало и документи от личен характер.

Пристигнали на място собственици и наематели на сейф в трезора са на мнение, че обирът дори е закъснял заради факта, че охраната се осъщетсвява от възрастен човек, който не би могъл да се справи адекватно с такава ситуация.

припомняме, 10 здрави мъже са нахлули около час след полунощ в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков". Те са били въоръжени с автомати и пушки.

Преди нахлуването в трезора, човек от бандата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. Само така можело да му отворят да влезе.

Нападателите се справили с двамата възрастни пазачи с по един удар в главата.
После ги закопчали с белезници и проснали на земята.

След това започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавично и избягали с няколко автомобила.

Десетки притеснени хора се събраха на „Дондуков" 42, за да проверят в изнесения от полицията списък дали тяхната каса е разбита и парите им ограбени.

Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата. Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите, съобщава PRO.bg

Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани, но също остана окован часове наред.

По първоначална информация  са разбити голям брой касети, вдигнали камерите към тавана и задигнали компютъра, в който се съхранявали данните от системата за наблюдение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Заради грабежа, в продължение на часове полицията издирваше крадците. Първо с масови проверки на коли, а след това и с издирване на изоставени автомобили в околностите на София.

При предишния обир на сейфове през април, се споменаваше колосалната сума от един милион лева липси, припомня PRO.BG.

Полицаи обясняваха днес на пристигнали наематели в трезора, че ще могат да видят касите си едва след време. Служителите на реда обаче даваха противоречи информация - дали това ще е възможно след няколко дни или след две седмици.