Извънредният работен понеделник за народните представители започна с още един удар за бившите управляващи от ГЕРБ.

Само час и седем минути преди началото на работния ден за депутатите, а именно 8:53 часа, бившият шеф на Националната агенция за приходите (НАП) и народен представител от ГЕРБ Красимир Стефанов е поискал да напусне парламентарната група на опозицията.

Ако станем 10, правим нова група в НС, обяви отцепил се гербер
Още...

Красимир Стефанов обаче остава в парламента и ще бъде независим. Искането прочете зам.-шефът на Народното събрание Мая Манолова.

По-късно пред "Нова телевизия" Стефанов коментира, че като е независим, може би нещо щяло да зависи от него.

Той аргументира стъпката си с това, че иска да гласува по съвест.

По думите му, той нямал проблеми с ръководството на ГЕРБ. Той е категоричен, че няма да се включи в друга политическа група.

Стана ясно, че Стефанов уведомил със смс лидера Борисов, който му отговорил по същия начин, пожелавайки му успех.

Караха ме да говоря политически срещу приходните агенции
Кр. Стефанов

Ставам независим депутат, за да започне най-накрая нещо да зависи от мен в този парламент, тъй като съм разочарован от начина, по който той функционира и работи, коментира още Стефанов.
В работата на НС той вижда единствено празни приказки и политически нападки и никакво експертно отношение по проектите.
Той е убеден, че не повече от 10 души общо в парламента определят дневния ред на това Народно събрание. Същото се отнася и за типа поведение на парламентарните групи, какво се говори и как се гласува.

По думите му, му се е налагало да гласува против убежденията си по някои от законопроектите и от време на време да говори политически против приходните агенции, в частност против Националната агенция за приходите (НАП).
Аз не смятам, че трябва да правя това, тъй като в НАП работят доказани професионалисти - начело с изпълнителния директор Бойко Атанасов, който беше мой заместник, неговите заместници, директорите надолу, подчертава Стефанов.

Междувременно заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева коментира по този повод, че е истински изненадана от напускането на Красимир Стефанов и вливането му в редиците на независимите депутати.
"Това, което знаете вие, зная и аз", отсече в кулоарите на парламента Цачева.

ГЕРБ Харманли „остро осъди" напускането на Стефанов
Още...

Бившата шефка на Народното събрание пожела на поредния отцепил се от ГЕРБ успех, за да постигне убежденията си в интерес на своите избиратели по този път.

Решението му за напускане Цецка Цачева обяснява със задкулисието. Все пак обаче тя не е видяла никакви индикации от страна на своя бивш колега до момента, които да предскажат неговите намерения.

Без думи остана и "оцелелият" вече зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на изненадващото сутрешно напускане на депутата от опозицията Красимир Стефанов. Притиснат от въпроси в кулоарите на парламента Цветанов не искаше да каже и дума.
Той призна, че има свои предположения за напускането на Стефанов, но не може да бъде сигурен. "Попитайте него за мотивите му", отсече вторият в ГЕРБ.

Димитър Главчев от ГЕРБ също не можа да обясни причината за поредния напуснал днес гербер. Той обяви само, че не е шокиран от случилото се. Запитан от News.bg дали има някакво напрежение в партията, от което да произтича отстъпничество, Главчев отрече такова нещо. По думите му това са индивидуални решения.

Той постави обаче ясна разграничителна линия между начина, по който напусна Влади Горанов преди дни и другите отцепници от партията. По думите му постъпката на Горанов е била достойната.

Заместник-председателят на НС Алиосман Имамов също коментира поредната „люспа" на ГЕРБ с думите: „Това е една постоянна тенденция в напускане на партия ГРЕБ. Не ви ли прави впечатление, че ГЕРБ я напускат експерти и интелектуалци, това е много важно", изтъкна той.

Припомняме, в петък групата на ГЕРБ напусна и депутатът Владислав Горанов. За разлика от Стефанов обаче той се оттегли не само от групата на ГЕРБ, а подаде оставка като народен представител, което ще позволи на негово място в ПГ на ГЕРБ да влезе следващия от списъка с кандидат-депутати от 24 МИР София.