Бившият заместник финансов министър в кабинета „Борисов", Владислав Горанов напуска парламента.

Пресцентърът на НС разпространи заявление от депутата на ГЕРБ, че подава оставка като народен представител.

На основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Конституцията на Република България и в израз на моята лична воля, подавам оставка като народен представител, заявява Владислав Горанов. Във връзка с горното, моля Народното събрание да прекрати пълномощията ми на народен представител, допълва той.

Заявлението е постъпило в деловодството на парламента днес в 12.04 часа. То е адресирано до Народното събрание чрез председателя на парламента Михаил Миков.

По-късно Горанов мотивира решението си, като каза, че напускал политиката, за да се опитал да запази експертния си профил. Той винаги бил искал да бъде експерт и да участва в процесите като експерт.

„В 42-то Народно събрание по никакъв начин не може да се прави реална политика и да бъда полезен както на тези, които са ме подкрепили на изборите, така и на самия себе си. Затова предпочетох са напусна парламента, да запазя позицията си на човек, който сред приятелите си винаги е бил експерт, професионалист и да продължа по пътя си, занимавайки се с частни проекти", коментира бившият заместник финансов министър.

Владислав Горанов каза още, че не е обмислил дали остава, или напуска партия ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Борисов каза по този повод, че вчера Горанов е разговарял с него и е заявил, че повече не желае да бъде народен представител, „поради невъзможността да се развива пълноценно, заради неработещия парламент".

Горанов остава наш експерт и винаги, когато имам аз или партията нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава, заявява още Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.